Σταμάτης Κραουνάκης: «Έχω “ξοδευτεί” πολύ, δεν μετανιώνω ποτέ»
Τηλεόραση

Σταμάτης Κραουνάκης: «Έχω “ξοδευτεί” πολύ, δεν μετανιώνω ποτέ»

Σταμάτης Κραουνάκης: «Έχω “ξοδευτεί” πολύ, δεν μετανιώνω ποτέ»

Η συνέντευξη του δημιουργού στο Στούντιο 4

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και όπως πάντα ήταν ποταμός μιλώντας για την καριέρα του στη μουσική.

«Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ό,τι μας κατέβαινε το έκανε, δεν ακούσαμε ποτέ από το στόμα της δεν μπορώ. Τεραστία ηρωίς» είπε χαρακτηριστικά με για την πολύχρονη συνεργασία του με την τραγουδίστρια.

«Δεν θέλω να είμαι κάτι άλλο εκτός από αυτό. Χτες δούλευα τον νέο μου δίσκο. Με ενδιαφέρει η ροή στο αυτί του παραλήπτη να μην σκοντάφτει πουθενά και όσο μεγαλώνω γίνεται χειρότερο. Υπάρχει ένα κομματάκι που το λέω εγώ, το μόνο που λέω εγώ, το παίρνω και το βάζω στο τέλος. Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι το ένα τραγούδι που θα αγαπήσει ο κόσμος. Θέλω να μην έχω τον έλεγχο, είναι μια βλακώδης λογική υστεροφημίας. Δεν με ενδιαφέρει να τους ικανοποιώ όλους. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αγάπη, να νιώθω την αγάπη τους» είπε για το κοινό του.

«Έχω ξοδευτεί πολύ, δεν μετανιώνω ποτέ γιατί έχεις έναν λόγο την ώρα που το κάνεις. Αυτό που μου έχει κλέψει είναι το χάχανο. Θα αφήσω την έμπνευση για το χάχανο. Γενικώς δεν επενδύω. Δεν το έχω αυτό.

Ο Κώστας ο Μακεδόνας μου είπε στο αυτί μου ότι παντού λέω πως είμαι μαθητής σου και του λέω ότι είναι πολύ λίγο αυτό που μπορώ σε σχέση με αυτό που κάνεις εσύ.

Είμαι καλύτερος τώρα από ότι παλιά και σαν άνθρωπος και στο αποτέλεσμά μου, δεν θα κρατήσω φύρα, διώχνω τη φύρα γρήγορα. Χαλάει το κέντρο, βγάλτο και πρέπει να ξέρεις το κέντρο.

Άλλοι άνθρωποι πήραν από μένα αυτό που τους έκανα καλό κι άλλοι δεν κατάλαβαν και πολύ ότι ήταν δίπλα μου».

«Μπορεί να με συγκινήσει κάτι στην σκηνή που το ξαναβρίσκω ή κάτι που δεν το είχα προσέξει. Το κάνει η ψυχή μου. Επιδιώκω να μου συμβεί.

Από τον Σταμάτη του 80 έμειναν ίδια τα πουκάμισά μου τα άσπρα. Λείπουν άνθρωποι δικοί μου. Mου λείπει πάρα πολύ η περιπέτεια. Δεν μπορώ να πω τη λέξη στην τηλεόραση, λείπει η αδυσώπητη καύλα. Είναι και η εποχή. Τώρα πρέπει να είμαστε επιθετικοί περισσότερο. Κάνε με να νιώσω!» είπε χαρακτηριστικά.

«Είπα καίρια όχι. Όταν έχω λεφτά να κινηθώ είμαι οκ. Δεν μου βγήκε σε κακό γιατί δεν μπήκα στο κυνήγι και με αυτή τη λογική ήρθαν και λεφτά».

Μιλώντας για την αξέχαστη παρέα Κραουνάκη – Πρωτοψάλτη – Νικολακοπούλου είπε: «Αναπολώ στις στιγμές αλλά το σύστημα από πίσω είχε πάρα πολλή κούραση και θυσιασμένο νευρικό σύστημα. Ναι, χαρά. Αν δεν είχα τον Στέργιογλου να μιλάω τη γλώσσα που θέλω δεν θα περνούσα καλά. Τη γλώσσα των τραγουδιστών δεν την καταλαβαίνω».

Είμαι κατά των πολυόροφων πραγμάτων, όλα στην Ελλάδα πρέπει να είναι ισόγεια.