Στεφανία Γουλιώτη: «Είμαι βαθιά προκατειλημμένη. Δυσκολεύομαι να δεχτώ πράγματα γιατί…»
Τηλεόραση

Στεφανία Γουλιώτη: «Είμαι βαθιά προκατειλημμένη. Δυσκολεύομαι να δεχτώ πράγματα γιατί…»

Στεφανία Γουλιώτη: «Είμαι βαθιά προκατειλημμένη. Δυσκολεύομαι να δεχτώ πράγματα γιατί…»

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή, Ακόμα δεν είδες τίποτα!

Καλεσμένη στην εκπομπή, Ακόμα δεν είδες τίποτα!, βρέθηκε η Στεφανία Γουλιώτη και αναφέρθηκε τόσο στο νέο κύκλο του Maestro αλλά και στο επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ηθοποιός εξέφρασε την άποψή της επί του θέματος τονίζοντας πως καμία πυρηνική οικογένεια και καμία παράδοση δεν «πεθαίνει» λόγω γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μας δίνει με το σταγονόμετρο τα επεισόδια ο Χριστόφορος. Γράφει και δεν μας λέει τι θα γίνει. Στον δεύτερο κύκλο είναι πιο ισχυρός ο ρόλος μου. Αυτή η σνομπ κυρία του μεγαλόκοσμου που εκπροσωπεί το καπιταλιστικό κομμάτι, για κάποιο λόγο έχει γίνει έτσι. Για κάποια τραύματα, κάποιες πληγές που δεν τις ξύνουμε γιατί είναι επώδυνες. Η Αλεξάνδρα ξεκινάει ξύνοντας αυτές τις πληγές. Το μόνο σπόιλερ που μπορώ να δώσω είναι ότι το παιδί θα γεννηθεί αλλά ο τρόπος μπορεί να έχει μια ιδιαιτερότητα.

Με τον Χριστόφορο είμαστε φίλοι αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου έδινε αυτόν τον ρόλο. Οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν χρόνια στο θέατρο αλλά τώρα μας μαθαίνεται. Έχω κάνει κι άλλα πριν από την κρίση των σίριαλ. Είχα κάνει μια μη συμπαθητική φιγούρα, στο Χαρά αγνοείται που έκανα τον δολοφόνο. Είδαμε τα πρώτα πέντε επεισόδια και με βλέπω και λέω “Όχι πάλι”. Μπορείτε να λέτε στους φίλους ότι είμαι συμπαθητική και έχω φίλους; Αυτή η δυναμικότητα που είναι μια βιτρίνα, έχω και εγώ τις ρωγμές μου. Κάτι κάνω με αυτή τη βιτρίνα και είναι το πρώτο πράγμα που επικοινωνώ μάλλον».

«Είμαι βαθιά προκατειλημμένη»

«Εμείς οι καλλιτέχνες γινόμαστε και γραφικοί πολλές φορές γιατί έχουμε ως κέντρο τον άνθρωπο και την ύπαρξη του ανθρώπου. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν μιλάμε με αριθμούς αλλά καλλιτεχνικούς και ανθρώπινους νομίζω ότι το έχουμε.

Έχω νιώσει προκαταλήψεις στη ζωή μου. Έχω κακή εμπειρία σε hate messaging, σε βομβαρδισμό από ανθρώπους που πίστευαν το αντίθετο από ότι εγώ. Εγώ είμαι βαθιά προκατειλημμένη. Όσο και αν συναρπαστική ζωή κι αν έχω, ταυτόχρονα βλέπω ότι δυσκολεύομαι να δεχτώ πράγματα γιατί έχω προκατάληψη από τη φωνή της μαμάς μου, της γιαγιάς μου. Έχεις τις φωνές αυτές να σου μιλάνε. Το δουλεύεις και αυτό είναι η αξία του ανθρώπου. Το κατά πόσο δουλεύει σε πράγματα να πάει παρακάτω σε πράγματα που δεν θεωρεί οικεία. Εμένα μου έρχεται στη γλώσσα μου να πω “ό,τι είναι φυσιολογικό”. Δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό! Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για να υπερασπιστεί τη δική του οπτική.

Το θέμα της τεκνοθεσίας και γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα σημαντικό θέμα, όπως και του προσδιορισμού του φύλου. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επιλογή πάνω σε αυτό. Ο γάμος και η τεκνοθεσία είναι ένα πρώτο βήμα. Κι αυτό το νομοσχέδιο καλύπτει πολλά πράγματα αλλά αφήνει και πολλά στον αέρα. Έχει κάποια παράλογα πράγματα. Ναι μεν επιτρέπει την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά όχι την υποβοηθούμενη. Άρα ουσιαστικά το απαγορεύει. Αυτό που θα ήθελα να πω σαν μια θέση είναι ότι δεν μπορούσαμε να υπερασπιζόμαστε την πυρηνική οικογένεια ή την παράδοση. Αν υποστηρίζαμε την παράδοση θα ήμασταν στο σπίτι και θα μαγειρεύαμε ή δεν θα ψηφίζαμε. Το να βάλουμε σε αυτή την πυρηνική οικογένεια και τις άλλες που υπάρχουν, δεν σκοτώνει την πυρηνική οικογένεια. Θεωρώ ότι αυτό που την σκοτώνει είναι τα διαζύγια».

Διαβάστε επίσης

Φίλιππος Σοφιανός: «Το φλερτ του ’80 δεν θα μπορούσε να σταθεί, θα ήμασταν στη φυλακή τώρα»