Στέφανος Κασσελάκης: Η ιστορία του επιθέτου του, το bullying στο σχολείο και η πεθερά του
Τηλεόραση

Στέφανος Κασσελάκης: Η ιστορία του επιθέτου του, το bullying στο σχολείο και η πεθερά του

Στέφανος Κασσελάκης: Η ιστορία του επιθέτου του, το bullying στο σχολείο και η πεθερά του

Το φαινόμενο Κασσελάκης συζητιέται παντού και την άποψή τους για αυτό εξέφρασαν στη Super Κατερίνα ο Νίκος Μουρατίδης και ο Θέμης Κανέλλος

Πλούσιο ρεπορτάζ για τον Στέφανο Κασσελάκη είχε η Super Κατερίνα. Ο ένας από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με το ποσοστό που κατέκτησε στην πρώτη ψηφοφορία, περνώντας πρώτος με διαφορά από τη δεύτερη, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χτες (17/9) το βράδυ ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος:

-Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 36,21% και 41.098 ψήφους

-Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 45,47% και 51.615 ψήφους

-Ο Νίκος Παππάς έλαβε 8,64% και 9.804 ψήφους

-Ο Στέφανος Τζουμάκας έλαβε 1,28% και 1.457

-Ο Ευκλείδης Τσάκαλωτος 8,4% και 9.533 ψήφους

Η πρώτη δήλωση Κασσελάκη

Στην πρώτη του δήλωση το βράδυ της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα. Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

Ο πρώτος καφές μετά τη νίκη

Η κάμερα της Super Κατερίνας πέτυχε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον σύντροφό του, Tyler και τον σκύλο τους που κατέβηκαν με αθλητική περιβολή να πάρουν τον πρώτο καφέ της μέρας.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χαιρετίσματα στην παρουσιάστρια και το πάνελ, πρόσφερε νερό στον απεσταλμένο της εκπομπής και γέλασε σαρδόνια όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Κούγια.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν φωτογραφίες από την πεθερά του Στέφανου Κασσελάκη, τη μητέρα του συντρόφου του, Tyler.

Όπως θα ακούσετε, έχει ακόμα έναν γιο.

Στην ίδια εκπομπή, ο γνωστός εκκλησιαστικός συντάκτης, Ανδρέας Καραγιάννης αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθητής με τον Στέφανο Κασσελάκη σε δημοτικό και γυμνάσιο -αν και μία τάξη μικρότερος- και μάλιστα έδειξε και τη σχετική σχολική φωτογραφία. Όπως είπε δε, ως μαθητής δεχόταν μπουλινγκ στο σχολείο.

«Μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό παιδί, σπάνιο πλάσμα, το οποίο ερχόταν με μία μεγάλη τσάντα, μελετηρός. Το τι μπούλινγκ υφιστάμεθα ήταν παροιμιώδες, ο μόνος που δεν μας έκανε ήταν ο Στέφανος. Είχε και ο ίδιος βιώσει την άσχημη πλευρά του μπούλινγκ από τα μαθητικά του χρόνια γιατί είχε αφοσιωθεί στο διάβασμα και τον κοροϊδευαν για τη μεγάλη του τσάντα» είπε.

Πώς βγήκε το επίθετο «Κασσελάκης»;

Επίσης μίλησε και η θεία του πολιτικού, Αργυρώ Κασσελάκη η οποία αποκάλυψε ότι δεν είναι το πραγματικό επίθετο της οικογένειας.

«Είναι γιος του αδελφού του πατέρα μου. Ήταν μεγάλη οικογένεια στην Κρήτη. Κάποιος πρόγονος ήταν κασελάς, έφτιαχνε κασέλες. και έμεινε Κασσελάκης.

Τα μάτια του είναι γαλαζωπά λόγω της οικογένειας.

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν ακούσαμε ότι βάζει υποψηφιότητα. Του εύχομαι τα καλύτερα» ανέφερε.

Αλλά και ο πατέρας του, Θεόδωρος, μίλησε στις κάμερες ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα ενώ αρνήθηκε κάποια παραπάνω δήλωση με πολλή ευγένεια λέγοντας «δεν είμαι πολιτικός και δεν ξέρω και τις κάμερες».

Το σχόλιο Μουρατίδη και Κανέλλου για τον Κασσελάκη

Στη Super Κατερίνα μίλησε και ο Θέμης Κανέλλος που σχολίασε το φαινόμενο Κασσελάκη λέγοντας «είναι πολύ θετικό, πολύ καινούργιο για την Ελλάδα. Το όμορφο είναι ότι δεν κρύβεται και δεν ντρέπεται για την προσωπική του ζωή. Είναι καλό να ξέρουμε ποιοι είμαστε και δεν είναι κακό. Το ότι είναι γκέι δεν τον κάνει καλό ή κακό πολιτικό. Βέβαια υπάρχει πολύς κόσμος που δεν θα τον ψήφιζε επειδή είναι γκέι».

Όσο για τον Νίκο Μουρατίδη τόνισε: «Αυτό που έγινε χτες ήταν πρωτοφανές, ο κόσμος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα, ότι “γουστάρουμε Αλέξη Τσίπρα αλλά επειδή δεν είναι υποψήφιος θα επιλέξουμε τα δύο παιδιά του”. Όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα να τον φάνε. Ξαναζωντάνεψε την πολιτική και την έβγαλε από τον λήθαργο. Μιλάω για το κόμμα. Να κάνουν τον σταυρό τους στο ΣΥΡΙΖΑ που ταρακούνησε τα νερά. Η δήλωση της Αχτσιόγλου δεν μου άρεσε καθόλου. Γκώσαμε από την πολλή πολιτική, σιχαινόμαστε τους πολιτικούς, θέλουμε άλλα έργα».