Στέλιος Κουδουνάρης: «Αν μπορώ να είμαι παντελώς απαρατήρητος, είναι δώρο»
Τηλεόραση

Στέλιος Κουδουνάρης: «Αν μπορώ να είμαι παντελώς απαρατήρητος, είναι δώρο»

Στέλιος Κουδουνάρης: «Αν μπορώ να είμαι παντελώς απαρατήρητος, είναι δώρο»

Όσα μοιράστηκε στο Στούντιο 4, για το My Style Rocks, την δημοσιότητα αλλά και το πως το διαχειρίστηκε

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε ο Στέλιος Κουδουνάρης και μίλησε για την εμπειρία του στο My Style Rocks αλλά και τον λόγο που θέλει να είναι απαρατήρητος όταν βρίσκεται κάπου.

Ο γνωστός και επιτυχημένος σχεδιαστής εξομολογήθηκε και το πως διαχειρίστηκε την απότομη αναγνωρισιμότητα και πλέον πως έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης του απέναντι σε αυτό.

«Το My Style Rocks δεν αλλάζει. Άμα με πετύχεις στα μέσα της σεζόν θα σου πω “Να τελειώσει Παναγία μου, να ξεκουραστώ, να κάνω τις δουλειές μου”. Αν είναι προς το τέλος της σεζόν, λέω να το τραβήξουμε λίγο ακόμα. Μου λείπει μετά. Άμα περάσουν μήνες και δεν έχουν My Style Rocks ή όταν είχε κάνει ένα κενό 1-1,5 χρόνο, μου έλειπε, το ήθελα. Είναι ένα κοινωνικό πείραμα, είναι διαφορετικές προσωπικότητες όλες μαζί. Εκεί δεν μιλάμε μόνο για ρούχα, είναι ξεκάθαρα πολλές προσωπικότητες βαλμένες σε ένα πλατό. Όχι μόνο αυτές αλλά και εμείς. Και βλέπεις πως αντιμετωπίζει την κάθε ευκολία, δυσκολία ο κάθε άνθρωπος. Πως αλλάζει από το επεισόδιο 1 μέχρι το επεισόδιο 20. Βλέπω στο επεισόδιο που δεν έχουν προβληθεί ακόμη τα επεισόδια, πως αλλάζουν μόλις προβληθεί. Βάζουν φίλτρα, διεκδικούν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Μόλις προβληθεί το πρώτο επεισόδιο αλλάζουν όλοι οι χαρακτήρες».

«Το κακό κομμάτι που τώρα πια δεν είναι και με εμπόδιζε είναι η απότομη δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα. Ένιωθα ότι ο κόσμος που μιλούσε έκανε μια εισβολή στην καθημερινότητά. Ήρθαν όλα μπαμ και κάτω. Στην αρχή το έβλεπα αρνητικά, δεν μου άρεσε, μου προκαλούσε άγχος, ταραχή. Αλλά όταν κατάλαβα ότι αυτό είναι, αφού είσαι πολλές ώρες στα σπίτια των ανθρώπων και θέλουν να σου πουν ένα “γεια”, χαλάρωσε, τελείωσε. Ένιωθα ότι γιατί μου μιλάνε, γιατί με κοιτάνε, γιατί λένε “γεια”, εγώ δεν θέλω να μιλήσω, δεν έχω όρεξη. Είναι μια νέα καθημερινότητα. Σίγουρα η καθημερινότητά μου σε σχέση με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω πολλές ώρες. Πολλές φορές δεν ήθελα να βγω από το σπίτι. Πηγαίνω σε λιγότερα events από ότι πήγαινα γιατί δεν θέλω να μιλάω με ανθρώπους, βαριέμαι. Δεν είμαι ο Σάκης Ρουβάς, εντάξει. Θα με χαιρετήσουν πέντε άνθρωποι. Δεν έχει αλλάξει κάτι! Η πορεία μου ήταν κανονική. Δούλεψα πολύ, το ένα έφερνε το άλλο. Εγώ ξεκίνησα το 2008 με το δικό μου brand και η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο είχα περισσότερη απήχηση, περισσότερους πελάτες. Σπούδαζα στο Κιλκίς, το 2004 ήρθα στην Αθήνα για την πρακτική μου και το 2007 προετοιμαζόμουν για το δικό μου brand».

«Άνοιξα και εγώ σαν άνθρωπος λόγω της εκπομπής. Είμαι πιο άνετος, πιο δεκτικός, πιο διαλλακτικός και στη δουλειά μου. Τότε έφτιαχνα ένα φόρεμα ας πούμε και έλεγα “Δεν μου αρέσει, άστο”. Τώρα αν δεν μου αρέσει θα πω γιατί δεν μου αρέσει; Γιατί πχ έχει λεπτή τιράντα, πάμε να το αλλάξουμε. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ, ήμουν πολύ κλειστός. Είχα το πλαίσιό μου, οι φίλοι ήταν συγκεκριμένοι. Δεν ήμουν κοινωνικός ούτε ομιλητικός και ούτε ήθελα να ξέρουν ποιος είναι ο Στέλιος Κουδουνάρης.

Με πήραν τηλέφωνο, μου είπαν ότι θέλουν να με δουν για ένα πρότζεκτ. Είπα ότι δεν με ενδιαφέρει, μου είπαν να κάνουμε μια κουβέντα από κοντά και λέω ας πάω. Πήγα από ευγένεια. Και μετά το πρώτο ραντεβού είπα δεν είναι κακό αυτό που μου περιγράφουν. Καλά μου τα είπαν και λίγο ειδυλλιακά. Με τα ταμπελάκια μου ανάβουν τα λαμπάκια. Μπορώ να δω και την κλωστή και το κουμπί μπορεί να έχει ξηλωθεί.

Δεν κάνω λάθη στην κριτική μου. Για μένα αυτό είναι σωστό γιατί είναι διαγωνισμός, πρέπει να υπάρχει πλαίσιο, πρέπει να τους βάλω έναν σωστό βαθμό γιατί ένα κορίτσι παίρνει 2.500 ευρώ σε μια βδομάδα επειδή κάνουν 6 outfit. Η νικήτρια της εβδομάδας το παίρνει αλλά έχουν και μια αμοιβή συμβολική για τη συμμετοχή τους. Επίσης, με την παραμονή τους δημιουργείται μια θέση εργασίας για τον εαυτό της. Θα έχουν δυνατά social media, να κάνει εμπορικά.

Τις προάλλες ήταν μια κοπέλα που φορούσε ένα πανωφόρι για ένα επαγγελματικό δείπνο. Πού πας κούκλα μου έτσι σε επαγγελματικό δείπνο; Δηλαδή θα σε πάρουν στα σοβαρά;

Εγώ αν μπορώ να είμαι παντελώς απαρατήρητος, είναι δώρο για μένα. Θέλω να παρατηρώ. Για να παρατηρείς ανενόχλητος πρέπει να μην σε παρατηρούν. Πάντα παρατηρώ, τώρα λιγότερο. Γιατί δεν μπορώ να κοιτάω γιατί θα λένε “Ο Στέλιος Κουδουνάρης γιατί κοιτάει έτσι;”».

Διαβάστε επίσης

Στέλιος Κουδουνάρης: «Με τη δημοσιότητα ένιωθα μια παραβίαση της καθημερινότητάς μου αλλά…»