Στον «αέρα» το αναβαθμισμένο ΕΡΤNEWS – Αναλυτικά το πρόγραμμά του
Τηλεόραση

Στον «αέρα» το αναβαθμισμένο ΕΡΤNEWS – Αναλυτικά το πρόγραμμά του

Στον «αέρα» το αναβαθμισμένο ΕΡΤNEWS – Αναλυτικά το πρόγραμμά του

Το πρώτο αμιγώς ενημερωτικό κανάλι

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, η μετάδοση του αναβαθμισμένου ΕΡΤNEWS, του 24ωρου αποκλειστικά ενημερωτικού καναλιού της ΕΡΤ.

Όπως ήδη σας έχουμε γράψει, στο ΕΡΤNEWS θα πέσει όλο το βάρος της ενημέρωσης προκειμένου η ΕΡΤ1 να αποκτήσει πιο έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Έτσι γίνεται το μοναδικό κανάλι με 24ωρη κάλυψη ειδήσεων και ενημέρωσης τόσο από δελτία ειδήσεων όσο και από ενημερωτικές εκπομπές.

Το νέο πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS

Η ενημέρωση στο ΕΡΤNEWS αρχίζει κάθε ημέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 05:30 έως τις 06:00, με το πρώτο δελτίο ειδήσεων.

Το ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδίδει κάθε ημέρα πέντε αναλυτικά δελτία ειδήσεων στις 09:00, στις 12:00, στις 18:00, στις 21:00 και στις 24:00, ενώ σύντομα δελτία ειδήσεων με όλες τις εξελίξεις θα μεταδίδονται κάθε ώρα ολόκληρο το 24ωρο.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤΝΕWS θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα, στις 18:00. Ο Γιώργος Κουβαράς θα το παρουσιάζει από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή έως την Κυριακή τη σκυτάλη θα παίρνει ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ1.

Από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 (παράλληλα με το ΕΡΤNEWS) θα μεταδίδεται και το δελτίο των 12:00. Από Δευτέρα έως Πέμπτη τις ειδήσεις θα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσιος, ενώ από Παρασκευή έως Κυριακή η Μαρία Σιώζου.

Από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 21:00, μπροστά από το τις κάμερες παίρνει θέση η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ από Παρασκευή έως Κυριακή η Βουλά Μαλά.

Τέλος, το δελτίο ειδήσεων των 15:00 θα παρουσιάζει από Δευτέρα έως Πέμπτη η Χρύσα Παπασταύρου και από Παρασκευή έως Κυριακή η Σμαράγδα Αγορογιάννη.

Σε ό,τι αφορά τα πρωινά δίδυμα ενημέρωσης, συνεχίζονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:00 έως τις 09:00 (σε κοινή μετάδοση με την ΕΡΤ1) οι «Συνδέσεις» με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, και στη συνέχεια έως τις 10:00 μόνο από την ΕΡΤ1.

Το Σαββατοκύριακο τις ίδιες ώρες, από τις 06:00 έως τις 09:00 (σε κοινή μετάδοση με την ΕΡΤ1), τη σκυτάλη παίρνει η εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη, που συνεχίζεται έως και τις 10:00 μόνο από την ΕΡΤ1.

Tο ΕΡΤNEWS θα ενισχύεται διαρκώς. Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 11:45, θα παρουσιάζει όλη την επικαιρότητα δίπλα στη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Μάκης Προβατάς.

Τέλος, ένα ακόμα ένθετο, αυτό για τα social media, προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα με θέματα που αφορούν παιδεία, πολιτισμό-τέχνες, περιβάλλον, προσβασιμότητα, υγεία, αγρότες, τουρισμό, που μεταδίδονται καθημερινά.

Περαιτέρω ώθηση δίνεται και στον αθλητισμό με την καθημερινή αθλητική εκπομπή SPORTNEWS, που θα μεταδίδεται από τις 17:30 έως τις 18:00.

Συνεχίζονται, επίσης, τα δελτία στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής στις 14:00, στις 17:00 και στις 20:00.

Συνεχίζονται κανονικά και οι καθημερινές βραδινές ενημερωτικές εκπομπές, όπως ο «Επίλογος» και το «Στο κέντρο».

Τι γίνεται με την ΕΡΤ3

Στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων, στις 15:00, εντάσσεται καθημερινά και ενότητα για την ελληνική περιφέρεια, κάτι που καταδεικνύει την απόφαση της ΕΡΤ να ρίξει το βάρος της όχι μόνο στην Αθήνα. Επιπλέον, η ΕΡΤ3 θα μεταδίδει καθημερινά από τις 19:30 έως τις 20:00 ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.