Φτιάχνει χώρο στο τραπέζι πριν ακόμα βγει από τον φούρνο. Αυτά τα λαζάνια με τυριά που λιώνουν και κρεμώδη, βελούδινη επικάλυψη έχουν εκείνη την ακαταμάχητη αύρα του πιάτου που σε πλησιάζει πρώτο στη μύτη και μετά στην καρδιά.
Σε 15 μόλις λεπτά προετοιμασίας, η κουζίνα γεμίζει αρώματα από κιμά που σιγομαγειρεύεται, μπαχαρικά που «ξυπνούν» και μια κρέμα τόσο πλούσια που μοιάζει να αγκαλιάζει κάθε στρώση.
Η συνταγή δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει· απλώς το κάνει. Είναι ζεστή, χορταστική και τόσο καθησυχαστική που σχεδόν ακούς την τυρένια επιφάνειά της να υπόσχεται απόλαυση πριν καν την κόψεις.
Η συνταγή
Τα υλικά
Για τα λαζάνια
- 250 gr λαζάνια, (14 κομμάτια)
- 50 gr Arla Pasta & Gratinar
- 50 gr τυρί Arla μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 25 gr βούτυρο Lurpak
- 650 gr κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. πελτέ
- Λίγη ρίγανη & θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 400 gr ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντομάτα στον χυμό τη
- 350 ml ζωμό κρέατος ή νερό ζεστό
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη κρέμα
- 800 ml γάλα
- 50 gr κορν φλάουρ
- 25 gr βούτυρο
- 50 gr mix τριμμένων τυριών που λιώνουν
- Λίγο μοσχοκάρυδο
Διαβάστε επίσης: Marry Me Pasta: Ο έρωτας είναι ένα… πιάτο μακαρόνια! Ανάρπαστη η viral συνταγή στο Tik Tok