Τάκης Παπαματθαίου: «Θα ήθελα ο γιος μου να γίνει γιατρός, να έχω και μια άκρη, να με φροντίζει»
Τηλεόραση

Τάκης Παπαματθαίου: «Θα ήθελα ο γιος μου να γίνει γιατρός, να έχω και μια άκρη, να με φροντίζει»

Τάκης Παπαματθαίου: «Θα ήθελα ο γιος μου να γίνει γιατρός, να έχω και μια άκρη, να με φροντίζει»

Ο Τάκης Παπαματθαίου μίλησε για τον γιο του Ιάσωνα και με πολύ χιούμορ αναφέρθηκε στο επάγγελμα που θα προτιμούσε να έχει ακολουθήσει

Ο Τάκης Παπαματθαίου μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Ελένη για το επάγγελμα της υποκριτικής, την απόφαση να ακολουθήσει την ηθοποιία, αλλά και για τον γιο του.

Αναφερόμενος στο επάγγελμα της υποκριτικής και την απόφαση να ακολουθήσει την ηθοποιία, είπε:

«Αν δεν αγαπάς την υποκριτική, αν δεν είσαι ψωνισμένος με την καλή έννοια, δεν αντέχεται. Έχω παίξει με κολικούς, με πυρετό και με πνευμονία. Σπούδασα στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής και από παράσταση της Νομικής ξεκίνησα να γίνω ηθοποιός. Εγώ δούλευα τότε με πολύ δυνατό ”τσατσιλίκι” στην τράπεζα.

Άφησα την τράπεζα για να ασχοληθώ με την υποκριτική αλλά αυτό είναι θέμα χαρακτήρα. Η μητέρα μου είδε ότι είχα αγωνία και το άγχος μου να περάσω στη Νομική, τότε ήταν κάτι μεγάλο. Τότε μου είπε ”κάτσε παιδί μου γιατί τρελαίνεσαι; Γιατί δεν πας να γίνεις ηθοποιός;”, της απάντησα, ”εγώ να γίνω ηθοποιός;”. Προκειμένου να με σώσει, έτσι το είδε».

«Δεν ξέρω αν ακούγεται εγωιστικό αυτό. Ο σκοπός όταν επιλέγεις ένα χώρο, κάπου να εργαστείς, πρέπει να νιώθεις και λίγο άρχοντας. Γίνονται τόσες πολλές δουλειές στην τηλεόραση που κάποια πράγματα καταντάνε παρακμιακά».

Για τον γιο του και την απόφαση του να εργαστεί ως ηθοποιός, ανέφερε:

«Ενώ εγώ είμαι θα έλεγα, ”ανοιχτό” μυαλό, άλλο τόσο είμαι και συντηρητικός. Υπάρχει μια αντίφαση. Με την σειρά μου και εγώ, αυτό που θα ήθελα είναι να γίνει γιατρός, να έχω και μια άκρη, ξέρεις να με φροντίζει», είπε αστειευόμενος.

«Όταν μου το είπε, ξαφνιάστηκα λίγο και όταν το σκέφτηκα του είπα, ”έχεις δει ότι είναι δύσκολο, αλλά αφού θες να το κανείς, καντο”. Τον είδα στην πρώτη του παράσταση και ήταν πάρα πολύ καλός. Αφού τελείωσε η παράσταση με ρώτησε πως ήταν, του απάντησα, ”από σήμερα παιδί μου, είμαι οπαδός σου!”.

Ο Ιάσωνας είναι σεμνός και παρά πολύ καλό παιδί. Το ακούω παντού στο χώρο και αυτό με ικανοποιεί. Είναι ταλαντούχος».

Ακόμη σχολίασε: «Είναι ανεπίτρεπτο και κουφό να μην υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Ο καθένας περαστικός, τον βάζεις μέσα για να παίξει».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Κόκλας: «Η τηλεόραση τα έχει όλα, τη σαχλαμάρα, το καφενείο αλλά και τα ντοκιμαντέρ. Εσύ…»