Τηλεόραση

Τέμπη – Καταγγελία: «Υπάρχουν 11 λεπτά παύσης στις συνομιλίες, κάποιος τα έσβησε»

Τέμπη – Καταγγελία: «Υπάρχουν 11 λεπτά παύσης στις συνομιλίες, κάποιος τα έσβησε»

Το #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ επέστρεψε με νέες αποκαλύψεις

Η Ανθή Βούλγαρη επανήλθε απόψε με δεύτερο ντοκιμαντέρ για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους.

Στον δρόμο προς τη δίκη το #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ βάζει στο κάδρο τον αγώνα για απονομή δικαιοσύνης: όλη η πορεία από τη μοιραία νύχτα έως τη δικαστική αίθουσα.

«Η αφορμή για όλη τη μεγάλη διερεύνηση ήταν η φωτιά. Όταν είδαμε το βίντεο που κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ και είδαμε αυτή την τεράστια ανάφλεξη πολύς κόσμος είπε “μεγάλη ταχύτητα, μεγάλη ενέργεια, ηλεκτρικό τόξο. Εμείς αμέσως είδαμε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μια μεγάλη μπάλα φωτιάς που καίει για 6-7 δευτερόλεπτα δεν μπορεί να είναι φυσιολογική. Γιατί στα 6-7 δευτερόλεπτα καίγεται κάποιου είδους καυσίμου».

«Η πρώτη εξήγηση που δόθηκε που θεωρούσε τα έλαια σιλικόνης υπεύθυνα για τη φωτιά δεν αποδείχθηκαν αληθοφανής λόγος. Δεν θα καταφέρει κάποιος να αποδείξει ότι τα έλαια σιλικόνης ευθύνονται για τη μεγάλη φωτιά».

«Κάποιοι από τους 57 έχασαν τη ζωή τους συνεπεία της φωτιάς και όχι συνεπεία της σύγκρουσης,. Κάποιοι αναλυτές έλεγαν ότι ούτως ή άλλως η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι άνθρωποι αυτοί θα έχαναν τη ζωή τους. Δεν είναι έτσι όμως γιατί όπως αποδεικνύεται από μεγάλη έρευνα που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν προκύπτει ότι 5 από τους 57 έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά. Ήταν σε μία κατάσταση τέτοια που δεν είχαν τραυματιστεί. Θα είχαν επιζήσει και κάηκαν από τη φωτιά» αποκάλυψε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Κώστας Λακαφώσης, που συμμετέχει στον τιτάνιο αγώνα να δοθούν απαντήσεις στα αμέτρητα «γιατί» γύρω από το δυστύχημα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας,  Βασίλης Ζησιμάτος, έκανε λόγο για συνομιλίες που διαγράφηκαν με σκοπό να αποκρυφθούν στοιχεία.

«Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου η οικογένεια του μηχανοδηγού να έχει πρόσβαση στη δικογραφία. Έχουμε καταθέσει αίτηησ που αναφερόμαστε σε κάποια περίεργα γεγονότα που έχουμε εντοπίσει και έχουμε ζητήσει τον έλεγχο της ορθότητας των ηχητικών από τον ανακριτή».

«Υπάρχει η απομαγνητοφώνηση του ραδιοτηλεφώνου, του συστήματος που επικοινωνίες ο σταθμάρχης με τον μηχανοδηγό. Σ΄αυτή την απομαγνητοφώνηση αλλά και στα ίδια τα ηχητικά παρουσιάζεται το εξής απίστευτο για εμάς. Ενώ υπάρχουν συνεχόμενες συνομιλίες των εμπλεκομένων σε αυτές τις διαδικασίες, ξαφνικά το χρονικό διάστημα που φεύγει η αμαξοστοιχία από τη Λάρισα υπάρχει μία 11λεπτη παύση στα υλικά. Είναι πάρα πολύ περίεργο και αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες που λένε ότι ο μηχανοδηγός μόλις έφυγε από τη Λάρισα σταμάτησε την αμαξοστοιχία στη μέση του πουθενά για λίγα λεπτά αυτό συνδυάζεται με την παύση στα ηχητικά».
«Ψάχνουμε αυτές τις συνομιλίες οι οποίες δεν υπάρχουν. 11 λεπτά παύσης στα ηχητικά σημαίνει ότι για 11 λεπτά παρουσιάζεται απόλυτη σιωπή. Αυτό δεν εξηγείται παρά μόνο αν κάποιος έσβησε τις συγκεκριμένες συνομιλίες για να αποκρύψει στοιχεία που θα έπρεπε να υπάρχουν στη δικογραφία».
«Είναι αυτονόητο ότι όταν ο μηχανοδηγός σταματάει στη μέση του πουθενά τη σταματάει για συγκεκριμένο λόγο. Προφανώς, ο συγχωρεμένος Κουτσούμπας κάτι είδε, κάτι διαπίστωσε και σύμφωνα με τον κανονισμό ασφαλείας ενήργησε όπως έπρεπε να ενεργήσει. Σταμάτησε την αμαξοστοιχία και προφανώς επικοινώνησε με τον σταθμάρχη του. Αυτές οι συνομιλίες έχουν σβηστεί».

Διαβάστε επίσης

Τέμπη – Ντίνα Μαγδαλιανίδη: «Βγήκα από μία χαραμάδα, άκουγα φωνές να αργοσβήνουν»

Exit mobile version