Τέμπη – Σύζυγος θύματος: «Είμαι από τους τυχερούς, πήρα “ακέραιο” τον άνθρωπό μου»
Τηλεόραση

Τέμπη – Σύζυγος θύματος: «Είμαι από τους τυχερούς, πήρα “ακέραιο” τον άνθρωπό μου»

Τέμπη – Σύζυγος θύματος: «Είμαι από τους τυχερούς, πήρα “ακέραιο” τον άνθρωπό μου»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης σύζυγος θύματος τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος στη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού για την δική του εμπειρία μετά τον χαμό της αγαπημένης του γυναίκας.

«Νιώθω σαν να μην πέρασε μια μέρα παρότι πέρασαν δέκα μήνες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν πρόκειται για μια πιθανή ανθρωποκτονία από μητέρα προς το παιδί της ή μια πιθανή δολοφονία πενήντα επτά ανθρώπων και απόπειρα ανθρωποκτονίας τριακοσίων, είναι θέματα που αγγίζουν τους πάντες. Ο σοφός λαός λέει να μην πέσεις σε χέρια γιατρών και δικηγόρων δυστυχώς εμείς όλοι που βιώσαμε τα Τέμπη, είμαστε σε χέρια γιατρών και δικηγόρων», ανέφερε αρχικά.

«Είμαι από τους τυχερούς της δολοφονίας διότι…»

«Μαζί με την γυναίκα μου, φτιάξαμε μια εξαιρετική οικογένεια. Φοράω ακόμα το δαχτυλιδάκι μου, τη βέρα μου, μεγαλώσαμε μαζί με την γυναίκα μου τέσσερα υπέροχα παιδιά. Υπήρξαν δυο φορές που λύγισαν τα πόδια μου μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, όταν κατάλαβα ότι μόνο εκ θαύματος θα ξαναδώ τον άνθρωπο μου και όταν διαλέγαμε κοστούμι για το γάμο της κόρης μου, που εκεί θα είχα πάντα τον άνθρωπο μου δίπλα μου.

Είμαι από τους τυχερούς της δολοφονίας γιατί πήρα ολόκληρο και ακέραιο τον άνθρωπο μου. Επίσης επειδή τα παιδιά μου ήταν ενήλικα και μεγάλα, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα να κυνηγήσω περισσότερο την δικαίωση του ανθρώπου μας. Για την οικογένειά μας το τρένο ήταν τρόπος ζωής κάθε δεκαπέντε μέρες κατεβαίναμε στην Λάρισα στην υπόλοιπη οικογένεια μας», συμπλήρωσε.

Επίσης θέλησε να μιλήσει για τους δικαστικούς αγώνες των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και τις κινήσεις που θα πρέπει να διενεργηθούν για να αποφέρουν δικαίωση μετά την τραγωδία, τι είπε:

«Θέλω να πάμε και λίγο στο νομικό και δικαστικό κομμάτι. Θα ήθελα να βρεθώ με τους προϊσταμένους των εισαγγελέων γιατί πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας το έγκλημα συνεχίζεται από την στιγμή που δεν έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας του σιδηροδρόμου. Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει η εισαγγελία αυτεπαγγέλτως και να συλλάβει όλους αυτούς που πράττουν το αδίκημα της διατάραξης των συγκοινωνιών για να μην πω και της απόπειρας ανθρωποκτονίας».

«Πρέπει μετά την ύβρη να έρθει η νέμεσις…»

«Έχει γίνει παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Έχουν γίνει ενέργειες από τους δικαστές και τις ανακριτικές αρχές αλλά έχουν γίνει παρά πολλές παραλείψεις οι οποίες δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Για τα αίτια της φωτιάς, γιατί δεν μας λένε ποιος έδωσε εντολές να φύγουν τα πράγματα από εκεί που κανονικά δεν κουνιέται τίποτα σε ένα χώρο εγκλήματος; Ποιος έδωσε την εντολή να φύγουν τα χώματα με υπολείμματα ανθρώπων σε ένα χώρο που δεν ξέραμε μέχρι πριν πέντε μήνες που ήταν; Αυτά είναι άγνωστα πράγματα».

«Πρέπει μετά την ύβρη να έρθει η νέμεσις για να τους βάλει όλους στη θέση τους. Αυτό είναι κομμάτι της δικαιοσύνης να το πράξει, εμείς είμαστε αρωγοί».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: