Θάνος Κιούσης: «Από μικρός ήμουν αντιδραστικός, η αγαπημένη μου λέξη ήταν “όχι”»
Τηλεόραση

Θάνος Κιούσης: «Από μικρός ήμουν αντιδραστικός, η αγαπημένη μου λέξη ήταν “όχι”»

Θάνος Κιούσης: «Από μικρός ήμουν αντιδραστικός, η αγαπημένη μου λέξη ήταν “όχι”»

«Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο του δρόμου»

Καλεσμένος στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά, βρέθηκε ο Θάνος Κιούσης και μίλησε για το πώς ξεκίνησε από τον δρόμο, τα ζογκλερικά του κόλπα αλλά και η επιθυμία του να διαφέρει συνεχώς από τους άλλους.

«Είμαι χορευτής γιατί έχω δουλέψει και ως ηθοποιός. Έχω δουλέψει επαγγελματίας ζογκλέρ παλιά, τραγουδώ, είμαι μουσικός γιατί παίζω κιθάρα και μπάντζο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Από μικρός ήμουν αντιδραστικός, η αγαπημένη μου λέξη ήταν “όχι”. Δεν μπορούσα να διαφοροποιηθώ παίζοντας κιθάρα όπως όλοι. Προσπαθούσα πάντα να κάνω κάτι για να διαφοροποιούμαι.

Ήμουν για πολλά χρόνια καλλιτέχνης του δρόμου. Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο του δρόμου. Η ικανότητα να είσαι στο δρόμο, να σταματήσει ο κόσμος να σε χειροκροτήσει. Το θεωρούσα ζητιανιά να βγάζω το καπέλο στον κόσμο, ήθελα να έρχεται σε εμένα. Το πέτυχα! Είχα ένα παράδειγμα στη ζωή μου. Έτυχε να είμαι στο Λονδίνο που είχε street performers, θαμπώθηκα όταν το είδα μπροστά μου και ήταν σαν θεόσταλτο μήνυμα ότι αυτό θα κάνω.

Γυρνώντας στην Ελλάδα δεν μπήκα στη διαδικασία να δω ένα θέατρο, να παρακαλέσω. Τόλμησα κατευθείαν τον δρόμο! Και έτσι ξεκίνησα. Δεν είχα στο μυαλό μου την ιστορία της Σταχτοπούτας ότι θα δει ένας παραγωγός το ταλέντο μου. Βλέπω πολλούς καλλιτέχνες στο δρόμο και μπορώ να καταλάβω ποιος το έχει και ποιος όχι. Ακόμη και στα φανάρια που τα δευτερόλεπτα είναι λίγα θα καταλάβω ότι ποιος το έχει.

Η αστυνομία ερχόταν, ήμασταν φίλοι. Γελούσαν μαζί μου και δεν μου έλεγαν τίποτα που θα μπορούσαν να μου πουν να πάω στο τμήμα».

Διαβάστε επίσης

Θάνος Κιούσης: Ποιο πιστεύει ότι είναι το «πρόβλημα» με το YFSF; «Μετά από τόσους κύκλους, νομίζω ότι…»