Theo Alexander: «Αν μπορέσω να προσφέρω ένα χιλιοστό στον ελληνικό πολιτισμό θα πεθάνω ευτυχισμένος»
Τηλεόραση

Theo Alexander: «Αν μπορέσω να προσφέρω ένα χιλιοστό στον ελληνικό πολιτισμό θα πεθάνω ευτυχισμένος»

Theo Alexander: «Αν μπορέσω να προσφέρω ένα χιλιοστό στον ελληνικό πολιτισμό θα πεθάνω ευτυχισμένος»

Ο γνωστός ηθοποιός με τη διεθνή καριέρα στο Χόλιγουντ επέστρεψε στις ρίζες του

Από τα στενά του Πειραιά, στη Γλυφάδα κι από τη Γλυφάδα στο Χόλιγουντ.

Γόνος μίας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας ο Theo Alexander επέλεξε να μην ακολουθήσει τον ήδη στρωμένο δρόμο που απλωνόταν μπροστά του και να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επί τόπου» αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την αγάπη του για το επάγγελμά του και το λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ.

«Γεννήθηκα στην Αγία Σοφία στον Πειραιά. Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με μεγάλη στοργή. Στα 4 φύγαμε και ήρθαμε στη Γλυφάδα. Πήρα πολλή αγάπη μικρός αυτό με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή γι΄αυτό είμαι υπέρ της οικογένειας και από μικρό παιδί ήθελα να γίνω ηθοποιός».

«Από μικρός είχα καταλάβει ότι όταν είμαι στη σκηνή αναπνέω. Σπούδασα Business στα 18 για λόγους ματαιοδοξίας και όχι γιατί το ήθελα».

«Αποφάσισα μετά να σπουδάσω υποκριτική στην Αμερική. Ο πατέρας μου μού είπε “είσαι τρελός, μην το κάνεις”. Και λέω “είμαι τρελός και επειδή είμαι τρελός θα πάω να το κάνω στο MBA. Όχι πως εδώ δεν έχουμε ταλέντα, τεράστια ταλέντα, μην παρεξηγηθώ».

Τι είπε για τη συμμετοχή του στο Trueblood;

«Με το που διάβασα το σενάριο του Trueblood ζήτησα από τον agent να με βάλει να κάνω οντισιόν και τελικά ο Θεός με ευλόγησε και πήρα τον ρόλο. Είχα κάνει και άλλες σειρές αλλά αυτή ήταν HBO και δούλεψα με μεγαθήρια ηθοποιούς που υπηρετούν την τέχνη και όχι να υπηρετήσει η Τέχνη αυτούς».

«Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί τελείωσε ο κύκλος μου στην Αμερική. Ήθελα πάντα να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί το ταλέντο μου το έδωσε η Ελλάδα. Θέλω να παίξω θέατρο την Ελλάδα. Οι σειρές που έχω κάνει οι 42 βαθμοί, το Digger που είχε προταθεί για Όσκαρ αυτά με έχουν γεμίσει πολύ».

«Για τις ανάγκες της τρέλας μου και όχι του ρόλου πήρα 60 κιλά στο Digger. Δεν μου είπε κανείς να πάρω 60 κιλά. Διάβασα ότι ήυαν ένας άνθρωπος ευνουχισμένος που δεν παίρνει αγάπη από πουθενά άρα τι κάνεις και πίνεις. Εγώ επειδή δεν πίνω, έφαγα».

Πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε 10 χρόνια;

«Σε 10 χρόνια θα ήθελα να έχω οικογένεια, να με έχει ευλογήσει ο Θεός με ένα παιδί, μία καλή σύντροφο, να έχω ακόμα την ίδια αγάπη που έχω στη δουλειά μου, να με έχει ευλογήσει ο Θεός να μπορώ να κάνω επιλογές πάνω στη δουλειά μου, να έχω υγεία και αν μπορώ να προσφέρω ένα χιλιοστό του χιλιοστού στον ελληνικό πολιτισμό θα είμαι ευτυχισμένος, όταν πεθάνω».

Διαβάστε επίσης

Theo Alexander: Το παράπονο για την ταινία «Μετέωρα» και η συμμετοχή σε ρωσική υπερπαραγωγή εν μέσω πολέμου – «Ουκρανοί και Ρώσοι έκλαιγαν αγκαλιά»