Πόσες φορές σου έχει τύχει να θες να φας ένα γλυκό αλλά μην έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου;
Αντιθέτως έχεις αρκετά φρούτα είτε αποξηραμένα είτε όχι και δεν ξέρεις πώς να τα αξιοποιήσεις.
Η ΠΟΠ Μαγειρική και ο Ανδρέας Λαγός σου έχουν τη λύση!
Πεντανόστιμη κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα που θα σε κάνει να νιώθεις ο απόλυτος pastry chef.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κούπα δαμάσκηνα
- 1 κούπα σύκα
- 1 κούπα βερίκοκα
- 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 φλούδα πορτοκάλι
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1 μοσχοκάρυδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 4 φέτες πιπερόριζα
- 1 κούπα λευκό γλυκό κρασί
- 2 κούπες χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 κούπας ολόκληρα λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα