Θεσσαλονίκη: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δηλώνει ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης
Τηλεόραση

Θεσσαλονίκη: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δηλώνει ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης

Θεσσαλονίκη: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δηλώνει ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης

Όσα είπε στο Ακόμα δεν είδες τίποτα

Θύματα άγριας ομοφοβικής επίθεσης έπεσαν δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Πολυπληθής ομάδα ατόμων επιτέθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ σε δύο διεμφυλικούς ηλικίας 21 ετών, αρχικά λεκτικά και μετά εκτοξεύοντας μπουκάλια προς το μέρος τους.

Οι νεαροί, στην προσπάθειά τους να σωθούν, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στην αστυνομία φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα, μπήκαν σε κατάστημα εστίασης στην Αριστοτέλους.

Λίγο μετά, συγκεντρώθηκαν άτομα έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν απτόητοι τους προπηλακισμούς.

Μάλιστα, όταν εκείνοι τελικά εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες συνέχισαν να τους πετούν μπουκάλια, με αποτέλεσμα ο ένας νεαρός νεαρός να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες προχώρησαν σε 24 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες, οι 21 συνελήφθησαν.

Ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Περνούσαμε από την πλατεία και ξεκίνησαν να σφυρίζουν, να φωνάζουν, να βρίζουν. Τέσσερα άτομα ξεκίνησαν αν έρχονται προς τα εμένα και ένα από αυτά με έφτυσε. Μετά ξεκίνησαν να σηκώνονται πολλά άτομα και μέσα σε 10 δεύτερα ήταν κοντά στα 200 άτομα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ήταν μεγάλη απειλή. Μετά μπήκα στο μαγαζί και προσπάθησαν να μπουν και αυτά τα άτομα, τσακώθηκαν με το προσωπικό. Δεν ήξερα κανέναν από αυτούς. Δεν έχω φόβο, έχω ελπίδα, δεν φοβάμαι να κυκλοφορήσω».

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Σάλος με την αδιανόητη επίθεση τραμπούκων σε τρανς άτομα – Ξεχειλίζει από οργή το Twitter