Θοδωρής Αθερίδης: «Δεν αγοράζω όλο το πακέτο την λογοκρισίας που έχει έρθει. Η πολιτική ορθότητα φτάνει σε…»
Τηλεόραση

Θοδωρής Αθερίδης: «Δεν αγοράζω όλο το πακέτο την λογοκρισίας που έχει έρθει. Η πολιτική ορθότητα φτάνει σε…»

Θοδωρής Αθερίδης: «Δεν αγοράζω όλο το πακέτο την λογοκρισίας που έχει έρθει. Η πολιτική ορθότητα φτάνει σε…»

Ο Θοδωρής Αθερίδης καλεσμένος στην «Ελένη» μίλησε για την ζωή του και για τα επαγγελματικά του

Ο Θοδωρής Αθερίδης καλεσμένος στην εκπομπή Ελένη μίλησε για τις συνεντεύξεις, την αυτολογοκρισία, στοιχεία του χαρακτήρα του και το χιούμορ.

Αναφερόμενος στο συνεντεύξεις που έχει δώσει τα χρόνια της καριέρας του, είπε:

«Όταν έκανα το “Καλύτερα Αργά”, είχα περισσότερο άγχος από τον συνεντευξιαζόμενο, είχα την ευθύνη του ρυθμού και της πορείας της συνέντευξης να μην γίνει βαρετό. Όταν είμαι όμως καλεσμένος έχω την ευθύνη του εαυτού μου μόνο, όποτε δεν είναι το ίδιο άγχος. Βασικά όλα αυτά θέλουν εμπειρία, αν με δεις στην πρώτη μου συνέντευξη που έδωσα ποτέ, ήμουν το πιο σφιγμένο άτομο στη γη».

Για την αυτολογοκρισία του και τη στάση του απέναντι στην πολιτική ορθότητα, είπε:

«Ο κόσμος στα σόσιαλ μπορεί να μου την πέσει, όχι ο κόσμος ακριβώς αλλά διάφορα σχόλια που μπορεί να λογοκριθώ. Αλλά δεν με νοιάζει πια γιατί είναι η ηλικία μου τέτοια, δεν θέλω να αυτολογοκρίνομαι, αν κάτι με καίει να το πω. Δεν αγοράζω όλο το πακέτο την λογοκρισίας που έχει έρθει. Η πολιτική ορθότητα φτάνει σε ένα παραλογικό πλαίσιο το οποίο δεν μπορώ να το παρακολουθήσω…».

Για το χιούμορ και στοιχεία του χαρακτήρα του, είπε:

«Ο κόσμος έχει χαλαρώσει και γελάει ακόμα και με ”καμμένα” πράγματα. Εγώ συνηθίζω να λέω τώρα τελευταία, μου λένε ”ένα λεπτό” και τους λέω, ”γιατί περιπτεράς είμαι;”.  Δεν μπορώ να γράψω πράγματα που δεν μου φαίνονται αστεία. Όταν γράφεις κωμωδία εκτίθεσαι, τα αστεία μου τα δοκιμάζω στους φίλους μου, αλλά έχουν το ίδιο χιούμορ με έμενα.

Υπάρχει και η περίπτωση να πεις κρυάδα και ο άλλος να γελάσει με εσένα που γελάς που είπες κρυάδα. Αλλά το καλό αστείο θα είναι ένα καλό αστείο, ισοπεδώνει τα πάντα και είναι διαχρονικό.  Δεν έχει αλλάξει το γούστο του χιούμορ μου από μικρός. Πάντα γελάγα με το παλιό ελληνικό αστείο όπως ας πούμε ο Λάκης και ο Σακελλάριος».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: