Θοδωρής Αθερίδης: «Έχω εφαρμογή στο κινητό για τις αναταράξεις του αεροπλάνου. Φοβάμαι…»
Τηλεόραση

Θοδωρής Αθερίδης: «Έχω εφαρμογή στο κινητό για τις αναταράξεις του αεροπλάνου. Φοβάμαι…»

Θοδωρής Αθερίδης: «Έχω εφαρμογή στο κινητό για τις αναταράξεις του αεροπλάνου. Φοβάμαι…»

Όσα είπε για τις κρίσεις πανικού αλλά και τις φοβίες που έχει

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις κρίσεις πανικού που βιώνει από την εφηβική του ηλικία.

Ο ηθοποιός έχει αναφερθεί αρκετές φορές για τις κρίσεις πανικού, το πώς τις αντιλήφθηκε αλλά και την αντιμετώπισή τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μιλώντας στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο αποκάλυψε πως με την ομοιοπαθητική κατάφερε να τις αντιμετωπίσει.

«Έκανα ομοιοπαθητική για τις κρίσεις πανικού. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με έστειλε και βοήθησε. Είμαστε το 1992 να παίξουμε με τον Νταλάρα. Πριν βγω ανεβάζω σφυγμούς κάπου στους 200. Κάνω ομοιοπαθητική και μου έφυγε το άγχος. Αφού ανησυχούσα που δεν είχα άγχος. Είχε βοηθήσει, μετά δεν το τήρησα βέβαια. Αν πάρεις ένα αντικαταθλιπτικό ή κανένα ζάναξ κάνουν δουλειά, αλλά δεν κάνουν καλό. Παίρνω τα τελευταία τρία χρόνια αντικαταθλιπτικά. Είχα πονοκεφάλους, δεν είχα ψυχολογικά. Δούλευε από κάτω και το έκανε σωματικά. Πήρα παυσίπονα, περνούσε για μισή ώρα και ξαναρχόταν. Πήρα λεξοτανίλ και περνούσε για 4 ώρες. Μόλις πήγα στον γιατρό μου έδωσε αντικαταθλιπτικά. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή ήταν αυτό που διαγνώστηκα. Στα καλά καθούμενα αρχίζεις και νιώθεις άγχος».

«Είχα αρρωστοφοβία από μικρός. Στα ασανσέρ δεν μπαίνω ας πούμε. Στην Αγγλία έμπαιναν 20, 20 και λέω στην κοπέλα που ήταν στο ασανσέρ ότι έχω κλειστοφοβία. Και έχουν πρωτόκολλο! Μπήκε μαζί μου και με τους 2-3 φίλους μου, κοιτάς βίντεο, διάφορα πράγματα. Θα κρατούσε 42 δευτερόλεπτα. Μέναμε στον 21ο όροφο και κατέβηκα μια φορά με τις σκάλες. Ήθελα να κάνω εμετό από το γύρω γύρω. Για το αεροπλάνο κούμπωσα, δεν έγινα χώμα. Τώρα που γυρίσαμε από Λονδίνο ήμουν κυριλέ».

«Έχω εφαρμογή στο κινητό για τις αναταράξεις του αεροπλάνου. Είναι πιο αξιόπιστη και από τον πιλότο! Βγήκα την εφαρμογή και σου βγάζει 24 ώρες πριν τι καιρό θα έχει. Τελευταία στιγμή πριν μπω στο αεροπλάνο κοιτάω τα πάντα. Λέει ο πιλότος θα έχουμε αναταράξεις πάνω από την Καστοριά, βλέπω την εφαρμογή και έλεγε μηδέν αναταράξεις. Και όντως είχαμε μηδέν αναταράξεις. Αν έμπαινα στο αεροπλάνο και έχει αναταράξεις και το ξέρω από πριν, θα είμαι καλύτερα. Δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα αλλά τον εαυτό μου στα αεροπλάνα. Φοβάμαι τι θα πάθω εγώ, που είναι κλειστό, μην πάθω πανικό».

Διαβάστε επίσης

Θοδωρής Αθερίδης: «Μεγάλωσα μέσα σε γυναίκες. Συζητούσαν μέχρι και για τον οργασμό του άντρα τους!»