Θοδωρής Ζαγοράκης: «Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από την οικογένεια αλλά…»
Τηλεόραση

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από την οικογένεια αλλά…»

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από την οικογένεια αλλά…»

Όσα αποκάλυψε για το βιβλίο που γράφει

Στην εκπομπή, Δύο στις 10, παραχώρησε συνέντευξη ο Θοδωρής Ζαγοράκης και μίλησε για τον ρόλο του ως Ευρωβουλευτής, την απόσταση με την οικογένειά του λόγω προγράμματος αλλά και το περιβόητο Euro 2004 που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων των Ελλήνων.

«Δεν δίνω συχνά συνεντεύξεις. Είναι μια συνειδητή επιλογή το ότι αν έχω να πω κάτι, νομίζω ότι επικοινωνώ με τον κόσμο αυτό που χρειάζεται. Από εκεί και πέρα ίσως να έχουν δίκιο κάποιοι συνάδελφοι αλλά είμαι εδώ για ό,τι χρειάζεται.

Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από την οικογένεια αλλά εφόσον είναι συνειδητή επιλογή έχουμε προσαρμοστεί να ακολουθούμε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου. Στην αρχή ήταν δύσκολο αλλά πλέον είναι συνήθεια.

Το βιβλίο που γράφω είναι από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή που έβγαλα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Είμαι υποχρεωμένος να μοιραστώ αυτό το διήγημα στα παιδιά γιατί και εγώ όπως ήμουν μικρό παιδί στο χωριό και έκανα όνειρα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα παίξω σε δύο χώρες του εξωτερικού, να σηκώσουμε το κύπελλο. Ήταν άπιαστο όνειρο! Είναι καλό να ονειρευόμαστε και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν ακολουθήσεις μια σωστή πορεία μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά.

Αισθάνομαι 20 χρόνια μεγαλύτερος. Ήμασταν ευλογημένοι στο Euro 2004 και τυχεροί εμείς σαν πρωταγωνιστές. Ζήσαμε στιγμές σαν χώρα, σαν πατριώτες, ανάταση του ηθικού. Όλη η ομάδα ήμασταν ταπεινοί, χαμηλή την μπάλα που ήταν το σλόγκαν μας».

Διαβάστε επίσης

Θοδωρής Ζαγοράκης: Διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν θετικό στον κορονοϊό