Τηλεπαιχνίδια και shows 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι
Τηλεόραση

Τηλεπαιχνίδια και shows 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι

Τηλεπαιχνίδια και shows 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι

Δείτε αναλυτικά όλα τα τηλεπαιχνίδια και τα σόου που θα μεταδοθούν από τα κανάλια την σεζόν 2023 - 2024

Όλα φαίνεται ότι θα τα ‘χει φέτος ο μπαξές στην τηλεοπτική αρένα τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Τα κανάλια, η πλειοψηφία τους τουλάχιστουν, δείχνουν ότι ποντάρουν πολύ στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των τηλεθεατών και όπως θα δέιτε παρακάτω, τα προγράμματά τους είναι γεμάτα από τηλεπαιχνίδια και shows που θα χαλαρώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια στρατηγικής, διαγωνισμοί μόδας και στυλ, μουσικά σόου, αλλά και παιχνίδια αγάπης, είναι μερικά από τα πρότζεκτ που θα παρακολουθήσουμε τη φετινή σεζόν.

Το ZNEWS συγκέντρωσε για εσάς όλα τα τηλεπαιχνίδια και τα σόου που θα μεταδοθούν από τα κανάλια την σεζόν 2023 – 2024!

Alpha

Just the 2 of us

Σάββατο βράδυ χωρίς J2US δεν γίνεται! Ο Νίκος Κοκλώνης μπορεί το πρώτο μισό της νέας σεζόν να ασχοληθεί με την παρουσίαση του Fame Story, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε το κορυφαίο σόου της ελληνικής τηλεόρασης στους δέκτες μας!

Το J2US θα επιστρέψει στον Alpha στο δεύτερο μισό της σεζόν, με τον Νίκο Κοκλώνη παρουσιαστή και φυσικιά παρέα με την αγαπημένη του κριτική επιτροπή, τη Δέσποινα Βανδή, τον Σταμάτη Φασουλή, τη Βίκυ Σταυροπούλου αλλά και την Καίτη Γαρμπή.

«Το πιο μεγάλο παζάρι»

Αναμνήσεις από το παρελθόν και νοσταλγία φέρνει το «Παζάρι», το οποίο επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια ανανεωμένο για να μοιράσει μεγάλα και ξεχωριστά δώρα.

Ο Ηλίας Βρεττός είναι εκείνος που θα αναλάβει να βοηθήσει τους παίκτες να κερδίσουν κι εκείνοι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πάρουν το ρίσκο. Στο πλευρό του Ηλία Βρεττού θα είναι ο Λευτέρης Μητσόπουλος, ο οποίος αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ρόλο.

Secret Song

Ο Alpha θα συμπεριλάβει φέτος στο πρόγραμμά του ακόμα ένα μουσικό σόου, εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει.

Το Secret Song, ένα προτζεκτ το οποίο παρουσιάζει με απόλυτη επιτυχία εδώ και χρόνια ο Νίκος Αλιάγας στη Γαλλία, αναλαμβάνει η πλέον κατάλληλη παρουσιάστρια, Ναταλία Γερμανού.

«Θα είναι σαν special σόου, δεν θα έχει συγκεκριμένη βραδιά προβολής, θα είναι μια φορά τον μήνα, special event, είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί θέλει πάρα πολλή δουλειά» είχε αποκαλύψει η ίδια.

ANT1

«Ρουκ Ζουκ»

Για 7η χρονιά η Ζέτα Μακρυπούλια αναλαμβάνει τη διασκέδαση και τη χαλάρωση του τηλεοπτικού κοινού τις καθημερινές τα μεσημέρια. Το ιστορικό παιχνίδι επιστρέφει στις οθόνες μας, ανανεωμένο, με ξεχωριστές κατηγορίες αλλά και μοναδικό στόχο να χαρίσει γέλιο.

5Χ5

Ο Μάρκος Σεφερλής αποχώρησε, το 5Χ5 παραμένει στον ANT1 και φέτος την παρουσίασή του αναλαμβάνει ένα ξεχωριστό πρόσωπο. Ο λόγος για τον Θάνο Κιούση, γνωστό και ως Τόνι Σφήνο, τον οποίο θα δούμε για πρώτη φορά χωρίς την αμφίεσή του.

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το πρότζεκτ που έχει αδυναμία ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και που ήταν πρότασή του να επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση, παραμένει στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και φέτος.

Ο ίδιος θα συνεχίσει να το παρουσιάζει και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις.

The 2night Show

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, εκτός από τον «Εκατομμυριούχο», θα διατηρήσει και μάλιστα για 8η σεζόν και το late night show του, εκεί όπου υποδέχεται όλους τους πρωταγωνιστές τόσο της ελληνικής τηλεόρασης, όσο και της ζωής γενικότερα.

«Ράδιο Αρβύλα» – Vinyλιο

Από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 δεν θα λείπουν ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του.

Κανάκης, Σερβετάς και Κιούσης θα βγαίνουν ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη για να σατιρίζουν την επικαιρότητα με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ενώ ετοιμάζονται για νέα πάρτι με το Vinyλιο.

Dragons’ Den

Για δεύτερη σεζόν θα συνεχίσει και το νέο πρότζεκτ που έφερε ο Σάκης Τανιμανίδης και φαίνεται ότι άρεσε στο τηλεοπτικό κοινό.

Mega

The Chase

«Μάχες» γνώσεων για ακόμα μια χρονιά θα παρακολουθήσουμε τα απογεύματα στο Mega.

Η Μαρία Μπεκατώρου υποδέχεται τους παίκτες που έρχονται αντιμέτωποι με τους Chasers, οι οποίοι φέτος μάλιστα θα είναι 5 και όχι 4! Στόχος τους να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Chasers και να διεκδικήσουν μέχρι και 10.000 ευρώ.

Star

Fame Story

Μετά από πολλά χρόνια που ήταν κλειστεί, η μουσική ακαδημία του Fame Story, ανοίγει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχθεί τη νέα γενιά τραγουδιστών και να τους προσφέρει όλα όσα ονειρεύονται για την καριέρα τους!

Το Fame Story επιστρέφει στις οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα του Star και απευθύνεται σε ανθρώπους με ταλέντο, όνειρα και επιμονή που θα φτάσουν στην απογείωση και τη δόξα!

Ο Νίκος Κοκλώνης, θα είναι ο παρουσιαστής των live τα οποία αναμένεται να αποτελούν ξεχωριστά φαντασμαγορικά σόου, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο «βασιλιάς» των ελληνικών παραγωγών.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για την κριτική επιτροπή, αλλά και για τις θέσεις των καθηγητών είναι μεγάλοα και τρανταχτά, όπως αυτός της Άννας Βίσση, του Αντώνη Ρέμου, της Δέσποινας Βανδή, της Ελένης Φουρέιρα και άλλων, με την BW ωστόσο τηρεί σιγή ιχθύος.

Shopping Star

Εντελώς ανανεωμένο και με μία άλλη γυναικεία και ξεχωριστή ματιά, επιστρέφει τη νέα σεζόν το Shopping Star!

Η Βίκυ Καγιά αποχαιρέτησε το άκρως επιτυχημένο project και τη θέση της στο πιο απολαυστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι μόδας, θα πάρει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία θα δώσει έναν άλλο αέρα στον διαγωνισμό.

Η Ηλιάνα θα αναλάβει να δίνει συμβουλές στις γυναίκες της διπλανής πόρτας που θα προσπαθήσουν να κερδίσου τον τίτλο της εβδομάδας, ενώ παράλληλα θα προτείνει τις νέες τάσεις της μόδας και πώς αυτές μπορούν να συνδυαστούν.

«Ο τροχός της τύχης»

«Όποιος γυρίζει, κερδίζει» σύμφωνα με τον Πέτρο Πολυχρονίδη, ο οποίος στο δικό του γύρισμα έπιασε το τζακπότ και θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν για ψυχαγωγεί το τηλεοπτικό κοινό του Star.

Η εκπομπή του είναι απολύτως επιτυχημένη και ως εκ τούτου… εκπομπή που κερδίζει, δεν αλλάζει!

First Dates

Δεύτερη ευκαιρία πήρε η ιδιαίτερη εκπομπή του Star με… επικεφαλής τη Ζενεβιέβ Μαζαρί!

Το First Dates ξεκίνησε αρκετά αργά την περασμένη σεζόν, όμως φάνηκε να κάνει γκελ στους τηλεθεατές, ενώ αρκετές φορές ήταν και πρώτο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα τους ιδιαίτερους χαρακτήρες που προσπαθούσε να ζευγαρώσει!

Cash or Trash

Η δημοπρασία της καρδιάς μας επανέρχεται στο Star και τη νέα χρονιά! Η Δέσποινα Μοιραράκη με την πλούσα εμπειρία της και την αγάπη της στις αντίκες, καλεί τον κόσμο να φέρει το παλιό του αντικείμενο και να κερδίσει χρήματα, βάζοντάς το σε δημοπρασία.

ΣΚΑΪ

«Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου»

Ναυαρχίδα της μεσημεριανής ψυχαγωγίας για το κανάλι θα είναι φέτος ο Μάρκος Σεφερλής στο remake του γνωστού παιχνιδιού αλλά με τα «υλικά» και το ύφος του ηθοποιού.

Το μαγειρικό πάρτι του ΣΚΑΪ θα είναι καθημερινό και ο Μάρκος με «εργαλεία» το χιούμορ και τις αξεπέραστες ατάκες του, βοηθά στις προετοιμασίες των συνταγών, δίνει συμβουλές και καθοδηγεί τα ζευγάρια που θα συμμετέχουν.

Ο Έκτορας Μποτρίνι επιστρέφει στον ρόλο του κριτή. Ο καταξιωμένος chef δοκιμάζει και αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο πιάτο και συνεπώς, ποια ομάδα συνεχίζει να παίζει.

Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν δύο ομάδες των δύο ατόμων που έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να εκτελέσουν τη συνταγή που έχουν επιλέξει. Μόνο ο ένας από τους δύο μπορεί να μαγειρέψει, ο άλλος βοηθά και καθοδηγεί. Το αντίπαλο ζευγάρι παρακολουθεί, σχολιάζει και δοκιμάζει το πιάτο των αντιπάλων. Ο κριτής δοκιμάζει τα πιάτα και αναδεικνύει τον νικητή της ημέρας.

1.000 ευρώ κάθε μέρα περιμένουν το νικητήριο ζευγάρι, που έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και την επόμενη μέρα, έχοντας για αντίπαλο ένα νέο ζευγάρι.

My Style Rocks

Ο διαγωνισμός μόδας και στυλ παραμένει για ακόμα μία χρονιά στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ.

Το My Style Rocks το οποίο είχε εξαιρετικά νούμερα στις επαναλήψεις που παιζόταν στη late night ζώνη, θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν, με την κριτική επιτροπή να έχει διαφοροποιήσεις, καθώς τη θέση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου φαίνεται ότι θα πάρει η Σοφία Χατζηπαντελή.

«Ο μονομάχος»

Το νέο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ αναλαμβάνει να παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος.

1 Μονομάχος, 100 αντίπαλοι, 1 μεγάλο έπαθλο έως 100.000 ευρώ!

Ένας διαγωνιζόμενος παίζει εναντίον 100 αντιπάλων, οι οποίοι αποκαλούνται “The Mob”. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τίθενται ταυτόχρονα και σε εκείνον αλλά και στους 100.

Εάν ο Μονομάχος ή κάποιο μέλος του Mob απαντήσει λανθασμένα, αποκλείεται από το παιχνίδι. Όσα περισσότερα μέλη του Mob αποκλείσει ο Μονομάχος, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Στόχος είναι ο «παίκτης – Μονομάχος» να αποκλείσει κάθε μέλος του Mob και να μείνει μοναδικός νικητής, κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ ή το μέγιστο ποσό που μπορεί να καταφέρει!

Όταν ο «παίκτης – Μονομάχος» ολοκληρώσει τη διεκδίκησή του απέναντι στο Mob, εκτοπίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπάλους, ένας από τους 100 παίρνει τη θέση του και χρίζεται ο επόμενος Μονομάχος.

ΕΡΤ

Switch

Ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχαγωγία φαίνεται ότι δείχνει και φέτος η ΕΡΤ.

Ένα από τα καινούρια τηλεπαιχνίδια που αναμένεται να δούμε στους δέκτες μας από την ΕΡΤ1, είναι το Switch, το οποίο θα παρουσιάζει η Ευγενία Σαμαρά.

Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στον «Σασμό», σε κάθε επεισόδιο θα υποδέχεται 5 παίκτες. Αυτοί οι 5 ανάλογα με το αν θα απαντήσουν σωστά ή λάθος θα μετακινούνται είτε προς τον αριθμό 1, είτε προς τον αριθμό 5. Νικητής θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να μείνει στη θέση 1, μέχρι το τέλος.

«Πες τη λέξη»

Για δεύτερη σεζόν θα συνεχίσει να μεταδίδεται το τηλεπαιχνίδι «Πες τη λέξη» το Σαββατοκύριακο, με τον Γιώργο Καραμίχο να παραμένει στη θέση του.

Σε κάθε επεισόδιο, δύο αντίπαλοι παίκτες φτιάχνουν τη δική τους δυνατή ομάδα, έχοντας συμμάχους δύο επώνυμους καλεσμένους ο καθένας. Καλεσμένοι διαφορετικής ειδικότητας και ιδιότητας, που έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ταχύτητα.

«Μουσικό κουτί»

Το πιο μελωδικό «Μουσικό κουτί» συνεχίζει ακάθεκτο από το 2020 στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη θα υποδεχτούν και φέτος καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, οι οποίοι μέσα από απροσδόκητες συνεντεύξεις ανακαλύπτουν την playlist της ζωής τους.

Διαφορετικοί καλεσμένοι τραγουδιστές ή τραγουδοποιοί συναντιούνται κάθε φορά στο στούντιο και, μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις-έκπληξη και μουσικά παιχνίδια, αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας τους.

Παράλληλα, στην εκπομπή δίνεται βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι εμφανίζονται μπροστά σε καταξιωμένους δημιουργούς, για να παρουσιάσουν τα δικά τους τραγούδια, ενώ ξεχωριστή θέση θα έχουν και αφιερώματα σε όλα τα είδη μουσικής.

«Η αυλή των χρωμάτων»

Όσον αφορά στην ΕΡΤ2, η μουσική εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» με τους Χρήστο Νικολόπουλο και Αθηνά Καμπάκογλου, παραμένει στο ψυχαγωγικό κομμάτι της κρατικής τηλεόρασης.

Η εκπομπή του ποιοτικού, γνήσιου λαϊκού τραγουδιού υποδέχεται παλιούς και νέους δημοφιλείς ερμηνευτές και πρωταγωνιστές του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι με μοναδικά Αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς και Θεματικές Βραδιές.

Όλοι μια παρέα ξεδιπλώνουν παλιές εποχές με αθάνατα, εμβληματικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και μας έχουν συντροφεύσει σε προσωπικές μας, γλυκές ή πικρές, στιγμές.