Τα κανάλια παίζουν
Τηλεθέαση

Τα κανάλια παίζουν

Τα κανάλια παίζουν

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε είναι τα τηλεπαιχνίδια που προβάλλονται φέτος στο καθημερινό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης. Σε αυτά δεν περιλαμβάνουμε τα παιχνίδια reality “Shopping Star” ή “Κουζίνα για δύο”. Αναφερόμαστε στο παλιό, κλασικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων ή/και τύχης που συντρόφευε την ελληνική τηλεόραση από τη γέννησή της. Πόσο όμως αποδίδουν τα τηλεπαιχνίδια στους τηλεοπτικούς σταθμούς, από πλευράς τηλεθέασης;

Εκτός συναγωνισμού, θα ξεκινήσουμε με την Ζέτα Μακρυπούλια και το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ. Και λέμε εκτός συναγωνισμού γιατί δεν συμπίπτει με κανένα άλλο όμοιο πρόγραμμα στη ζώνη προβολής της. Το κλασικό τηλεπαιχνίδι, με τις ενδιαφέρουσες προσθήκες του, κερδίζει την προτίμηση του κοινού. Πραγματικός αντίπαλος της, ο φίλος της Νίκος Μουτσινάς, που εβδομάδα τη βδομάδα, ανεβάζει την τηλεθέαση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ σημείωσε 18,3%. Πιο πιστό κοινό του, άνδρες και γυναίκες 25-44 ετών με 22,7% και 23,1% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, η εκπομπή “Για την Παρέα…” σημείωνε τηλεθέαση 19%. Ο Νίκος Μουτσινάς συγκέντρωσε άνδρες και γυναίκες ως 24 ετών σε ποσοστά 35,9% και 46,4% αντίστοιχα.

Αμέσως μετά το “Για την Παρέα…” το OPEN έχει ρίξει στην αρένα ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ζαρίφη. Λαμβάνοντας υψηλό Lead-In, το “Ποιος Ρωτάει;” σημειώνει ικανοποιητικά ποσοστά, τα οποία ενίοτε αγγίζουν και τα διψήφια νούμερα. Την Τετάρτη, το τηλεπαιχνίδι σημείωσε 9,6%. Καλύτερη επίδοση για την Κατερίνα Ζαρίφη, οι άνδρες ως 24 ετών, που την παρακολούθησαν σε ποσοστό 21,2%.

Η μάχη της απογευματινής ζώνης

Δύο γνώριμοι αντίπαλοι, συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα. Το Still Standing με την Μαρία Μπεκατώρου, βρίσκεται σχεδόν ταυτόχρονα στον αέρα με το Deal και τον Χρήστο Φερεντίνο. Η “μάχη” παραμένει αμφίρροπη, καθώς άλλες μέρες είναι ο ΑΝΤ1 που βρίσκεται μπροστά και άλλες ο ALPHA. Όσο για την Τετάρτη, το Still Standing κατέγραψε ποσοστό 14,9%. Υψηλότερη τηλεθέαση σημείωσε σε άνδρες και γυναίκες άνω των 55 ετών με ποσοστά 21,7% και 22,7% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, το Deal, που την Τρίτη χάρισε σε έναν τυχερό 60.000€, εμφανίστηκε ανεβασμένο με ποσοστό 18,5%. Υψηλότερες επιδόσεις και για τον Χρήστο Φερεντίνο, στα κοινά άνω των 55 ετών, με 29,3% στους άνδρες και 24,5% στις γυναίκες του ηλικιακού αυτού γκρουπ.

Τελευταίο τηλεπαιχνίδι για την ημέρα, “Ο Τροχός Της Τύχης“. Για μια ακόμη σεζόν, το πιο κλασικό ίσως τηλεπαιχνίδι στην ιδιωτική τηλεόραση κατορθώνει να κρατήσει το δικό του κοινό. Η επίδοσή του στην τηλεθέαση έχει και στην περίπτωση του Πέτρου Πολυχρονίδη διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, σημείωσε 15,8%. Δυνατό χαρτί για τον “Τροχό”, οι γυναίκες 45 – 54 ετών, που τον παρακολούθησαν σε ποσοστό 24,1%.