Δεν υπάρχει νικητής στους πίνακες της Nielsen
Τηλεθέαση

Δεν υπάρχει νικητής στους πίνακες της Nielsen

Δεν υπάρχει νικητής στους πίνακες της Nielsen

Όταν ο καιρός είναι κακός, η γίνονται επεισόδια όπως αυτά στο Πολυτεχνείο ο κόσμος προτιμά την ασφάλεια του σπιτιού του, όποτε κερδισμένη βγαίνει και η τηλεόραση. Όπου τα νούμερα της τηλεθέασης είναι λίγο ανεβασμένα. Αυτό το Σαββατοκύριακο κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο με την Εθνική Ελλάδος, η διασκέδαση με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και μια σταλιά το Nomads που κατάφερε κάτι να τσιμπήσει. Ακόμα καλύτερα πήγαν και οι ξένες ταινίες στα κανάλια. Ας δούμε λίγο τις προτιμήσεις των τηλεθεατών που μοιράστηκαν εδώ και εκεί ανάλογα τις ώρες προβολής των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η τηλεθέαση του Σαββάτου

Η ενημέρωση, ένεκα τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, απασχόλησε την κοινή γνώμη με υψηλά ποσοστά για Σάββατο σε όλα τα δελτία ειδήσεων, με τον ALPHA να κλείνει το δελτίο τρία τέταρτα αργότερα και να συγκεντρώνει τηλεθέαση 21,5%.

Στην Prime Time του Σαββάτου, πολύ καλά πήγε η ταινία κινουμένων σχεδίων του STAR “Η εποχή των παγετώνων” με 21,4%. Την ίδια ώρα το ποσοστό απέσπασε και ο ΣΚΑΙ, με την εκπομπή “Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά” και την Ελεονώρα Ζουγανέλη έφτανε το 14,6%. Όσο για το reality επιβίωσης του ANT1, κράτησε ποσοστά, συγκεντρώνοντας 18,8%. Υψηλές επιδόσεις για μια ακόμη εβδομάδα και για την Βίκυ Χατζηβασιλείου, με το “Πακέτο” να καταγράφει στα νεανικά κοινά ποσοστό 17,8%.

Η τηλεθέαση της Κυριακής

Την Κυριακή η μπάλα έχει κυρίαρχη θέση στην τηλεόραση. Το ΟΡΕΝ που μετέδωσε τον αγώνα Εσθονία – Ελλάδα έκανε ένα 16,1%, δίνοντας αυξημένο ποσοστό στο σύνολο της ημέρας στον τηλεοπτικό σταθμό. Την πρώτη θέση κράτησε για τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης το “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο“, με την τελική φάση πριν τους ημιτελικούς να καταγράφει ποσοστό 19,8%. Από κοντά και το Nomads με 16,6.%. Ελαφρώς πιο πεσμένο το Bake Off Greece στον ALPHA που την Κυριακή σημείωσε τηλεθέαση 15,6%. Τέλος, μερίδιο στις πρώτες θέσεις της Prime Time διεκδίκησε και το STAR. Το κανάλι της Κηφισιάς προέβαλε σε πρώτη μετάδοση, την ελληνική ταινία “Ο Σπαγγοραμένος” που έκανε τηλεθέαση 16,4%. Πρώτη μετάδοση δηλαδή για την έγχρωμη μορφή της, στο κλασικό φιλμ με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Πάντως το φετινό χαρακτηριστικό στις τηλεθεάσεις, είναι πως για την ώρα δεν υπάρχει αγαπημένο πρόγραμμα. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν διαφορετικά προγράμματα, κρατούν τις συνήθειες στα σήριαλ του ALPHA, δεν ενδιαφέρονται για την ΕΡΤ και αν έχουν Netflix, η ελληνική τηλεόραση μοιάζει χαμένη από χέρι. Επίσης μη ξεχνάμε τα συνδρομητικά που Σαββατοκύριακο έχουν μεγάλη τηλεθέαση λόγω των αγώνων.