Ελένη Μενεγάκη: Η “αθόρυβη” επιστροφή της στην κορυφή
Τηλεθέαση

Ελένη Μενεγάκη: Η “αθόρυβη” επιστροφή της στην κορυφή

Ελένη Μενεγάκη: Η “αθόρυβη” επιστροφή της στην κορυφή

Η απόδοση της Ελένης Μενεγάκη στους πίνακες τηλεθέασης σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως τις περασμένες σεζόν. Πριν από δύο χρόνια, η παρουσιάστρια με την μακροβιότερη καθημερινή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση, παρουσίασε σημάδια κόπωσης. Τα νούμερα ήταν μετά βίας διψήφια και φυσικά, γρήγορα ήρθαν και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα. Η Ελένη έκανε κινήσεις αναπροσαρμογής στη θεματολογία, στους συνεργάτες, στο σκηνικό της.

Η πρώτη περσινή απόπειρα δεν έδειξε να φέρνει αποτέλεσμα. Ωστόσο, από την αρχή της σεζόν, φέτος, η εκπομπή “Ελένη” καταγράφει σταθερά πολύ υψηλότερα ποσοστά. Κάποιες ημέρες αγγίζει στο κοινό 18-54 το 20%. Ναι, δεν μιλάμε για τα 30αρια και τα 40αρια του παρελθόντος, όμως ποιος είναι εκείνος που μπορεί να εξασφαλίσει τέτοια νούμερα τηλεθέασης στην τηλεόραση σήμερα;

Εκείνο που έχει ακόμη πιο μεγάλη αξία για μια εκπομπή όπως αυτή της Ελένης Μενεγάκη, είναι οι επιδόσεις της στις νεαρές ηλικίες και δη στις γυναίκες. Πρόκειται για τις τηλεθεάτριες που την έχουν ξαναβρεί στο τηλεκοντρόλ και στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί με τη θεματολογία της.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, η Ελένη Μενεγάκη σημείωσε ποσοστό 17,5%. Βρέθηκε δηλαδή στην πρώτη θέση, για μεγάλο διάστημα, στη ζώνη προβολής της – μπροστά της πέρασε η ξένη σειρά του STAR “Ντεντέκτιβ Μονκ” μετά τις 14.00 με 22,2%. Ωστόσο, στις ηλικίες 18-24 και στο γυναικείο κοινό, η εκπομπή του ALPHA κατέγραψε ποσοστό 38,3%. Υψηλή η μέτρηση και στις γυναίκες από 25 ως 44 ετών, όπου η “Ελένη” σημείωσε τηλεθέαση 25,8%.