Επίθεση στον ΣΚΑΙ: Η τηλεθέαση του έκτακτου προγράμματος για την έκρηξη
Τηλεθέαση

Επίθεση στον ΣΚΑΙ: Η τηλεθέαση του έκτακτου προγράμματος για την έκρηξη

Επίθεση στον ΣΚΑΙ: Η τηλεθέαση του έκτακτου προγράμματος για την έκρηξη

Η επίθεση στον ΣΚΑΙ, στα κεντρικά του Φαλήρου, αποτέλεσε την πρώτη είδηση για όλη την ημέρα. Το περιστατικό προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων. Με την βομβιστική επίθεση ασχολήθηκαν μεγάλα διεθνή μέσα του εξωτερικού. Ο τηλεοπτικός σταθμός άλλαξε τη ροή του προγράμματός του και από τις πρώτες πρωινές ώρες ασχολήθηκε με το θέμα. Πέραν των ενημερωτικών εκπομπών στην πρωινή ζώνη, ο ΣΚΑΙ συνέχισε με τις ειδήσεις και έκτακτη εκπομπή με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Εκπομπή που έδωσε πάσα στο δελτίο ειδήσεων, στις 19,45. Τι τηλεθέαση όμως έκανε ο σταθμός κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεοπτικού μαραθώνιου ειδήσεων;

Με μια πρώτη ματιά, οι μόνοι ωφελημένοι στους πίνακες της Nielsen, ήταν οι παρουσιαστές της εκπομπής “Αταίριαστοι” που είδαν την τηλεθέαση να αγγίζει το 20%. Για την ακρίβεια, το ενημερωτικό μαγκαζίνο σημείωσε τηλεθέαση 20,4%, με πιο υψηλά ποσοστά στους άνδρες 45 – 54, όπου κατέγραψε 42,1%. Ψηλά, στην τηλεθέαση και το πολύ πρωινό πρόγραμμα “Σήμερα” με τον Δημήτρη Οικονόμου, που σημείωσε 20,2%. Ωστόσο, η εκπομπή δεν απείλησε ούτε χθες τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, που σημείωσε την ίδια ώρα 26,6%.

Μειωμένο το ενδιαφέρον από το απόγευμα

Η συνεχής ενημέρωση, ωστόσο, με το δελτίο ειδήσεων και την έκτακτη εκπομπή, φαίνεται πως δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Η εκπομπή που προβλήθηκε αντί του My Style Rocks, το οποίο και προβλήθηκε τα μεσάνυχτα, έκλεισε με τηλεθέαση 7,3%. Αξίζει να τονίσουμε εδώ, πως το reality μόδας σημειώνει διψήφια ποσοστά εκεί πέριξ του 15%. Χαμηλές πτήσεις και για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, που έμεινε στο 9,9%. Την ίδια ώρα, οι ειδήσεις του STAR κατέγραφαν ποσοστό 15,1%.

Λίγο νωρίτερα, οι ειδήσεις στον ΑΝΤ1, σημείωναν τηλεθέαση 19,1% και στις 19.00, ο Αντώνης Σρόιτερ και το κεντρικό δελτίο του ALPHA, κρατούσαν την πρώτη θέση με ποσοστό 23,7%.

Φαίνεται πως οι τηλεθεατές συντονίστηκαν τις πρωινές ώρες στο κανάλι, όσο ακόμη το θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα. Ωστόσο, η ολοήμερα κάλυψή του, κούρασε το κοινό που προτίμησε να συντονιστεί σε άλλες τηλεοπτικές συχνότητες στη συνέχεια.