Νίκος Μουτσινάς VS Ζέτα Μακρυπούλια: Τα μεσημέρια η τηλεθέαση είναι υπόθεση για δύο
Τηλεθέαση

Νίκος Μουτσινάς VS Ζέτα Μακρυπούλια: Τα μεσημέρια η τηλεθέαση είναι υπόθεση για δύο

Νίκος Μουτσινάς VS Ζέτα Μακρυπούλια: Τα μεσημέρια η τηλεθέαση είναι υπόθεση για δύο

Η ελληνική τηλεόραση βρίσκεται ίσως στην πιο μεταβατική της περίοδο. Τηλεοπτικοί σταθμοί περνούν στην ιστορία και άλλοι ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα. Η πρωτοκαθεδρία των reality αρχίζει και ξεθωριάζει, ενώ στο παιχνίδι της μυθοπλασίας μπαίνουν δυναμικά περισσότεροι του ενός “παίκτες”. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως πρόσωπα που μόλις την περασμένη σεζόν βρέθηκαν άτσαλα εκτός τηλεόρασης, φέτος διανύουν ίσως την πιο επιτυχημένη τους χρονιά. Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Μουτσινά και τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι δύο φίλοι αποφάσισαν να ριχτούν στη μάχη απέναντι στο Survivor τα βράδια της Κυριακής στον ΑΝΤ1, με το βραδινό show να ρίχνει πρόωρα αυλαία λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Έκτοτε, η Ζέτα Μακρυπούλια συνέχισε στο κανάλι του Αμαρουσίου, με το ανανεωμένο ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και ο Νίκος Μουτσινάς “τράβηξε” για το OPEN. Η τηλεοπτική μοίρα τους ήθελε φέτος να βρεθούν αντίπαλοι. Κι όχι απλώς με δύο προγράμματα, το ένα απέναντι στο άλλο. Αλλά με δύο εκπομπές με την υψηλότερη τηλεθέαση τα μεσημέρια.

Η επιτυχία του “Για Την Παρέα” και η αγάπη του κοινού για το τηλεπαιχνίδι ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ ανάγκασαν τον ΣΚΑΙ να μεταθέσει το My Style Rocks πιο αργά και καταδίκασαν την εκπομπή “Τι Λέει;” σε μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης.

Η τηλεθέαση της Τρίτης

Το μεσημέρι της Τρίτης στις 15.00, οι τηλεθεατές μοιράστηκαν στα δύο. Το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ συγκέντρωσε 23,6%, με το “Για Την Παρέα” να ακολουθεί κατά πόδας με ποσοστό 22%. Την ίδια ώρα, το μαγκαζίνο “Τι Λέει;” στον ALPHA σημείωνε ποσοστό 5,9%, ενώ η καθημερινή σειρά στον ΣΚΑΙ, “Όσο Έχω Εσένα” περιοριζόταν στο 7,1%. Το μοναδικό πρόγραμμα σε αντίπαλο σταθμό που διατήρησε διψήφια ποσοστά ήταν οι ειδήσεις του STAR, με 11,6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται οι τηλεθεατές στα δύο προγράμματα που ηγούνται της τηλεθέασης το μεσημέρι. Οι άνδρες επιλέγουν μαζικά τηλεπαιχνίδι, ενώ οι γυναίκες συντονίζονται στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του OPEN. Την Τρίτη 32,5% των ανδρών ως 24 ετών και 24,5% του ανδρικού κοινού μεταξύ 25 και 44 ετών, παρακολούθησαν το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ. Την ίδια ώρα, 47,1% των γυναικών ως 24 ετών παρακολουθούσαν τον Νίκο Μουτσινά. Επιπλέον, 26,3% του γυναικείου κοινού μεταξύ 25 και 44 ετών συντονίζονταν στο “Για Την Παρέα”.