Ο Άκης Πετρετζίκης μάς ταξιδεύει ξανά σε λαχταριστές γεύσεις, αυτή τη φορά με μια καλοκαιρινή δημιουργία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι… παγωτό με καραμελωμένα πεκάν και πλούσια σάλτσα καραμέλας!

Ο γνωστός σεφ ετοίμασε το παγωτό βήμα-βήμα, δείχνοντας πώς μπορούμε να πετύχουμε στο σπίτι τη βελούδινη υφή και την απόλυτη ισορροπία γλυκού-αλμυρού. Το μυστικό βρίσκεται τόσο στα σωστά χτυπήματα όσο και στο τέλειο δέσιμο των υλικών, ειδικά όταν προστίθεται η καραμέλα, που δίνει σώμα και ένταση στη γεύση.

Πανεύκολη συνταγή για μπάρες παγωτού Dubai chocolate

Η τραγανότητα από τα καραμελωμένα πεκάν έρχεται να απογειώσει τη γλυκιά βάση, ενώ λίγοι κόκκοι ανθού αλατιού στο σερβίρισμα κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας μια gourmet εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.

Υλικά:

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τα καραμελωμένα πεκάν

  • 80 γρ. πεκάν
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό

Για το παγωτό

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 125 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ. σάλτσα καραμέλας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • ανθό αλατιού

Διαβάστε επίσης: Σοκολατένια τάρτα με παγωτό από τον Άκη Πετρετζίκη – Η πιο γλυκιά καλοκαιρινή αμαρτία!