Ο Άκης Πετρετζίκης μάς ταξιδεύει ξανά σε λαχταριστές γεύσεις, αυτή τη φορά με μια καλοκαιρινή δημιουργία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι… παγωτό με καραμελωμένα πεκάν και πλούσια σάλτσα καραμέλας!
Ο γνωστός σεφ ετοίμασε το παγωτό βήμα-βήμα, δείχνοντας πώς μπορούμε να πετύχουμε στο σπίτι τη βελούδινη υφή και την απόλυτη ισορροπία γλυκού-αλμυρού. Το μυστικό βρίσκεται τόσο στα σωστά χτυπήματα όσο και στο τέλειο δέσιμο των υλικών, ειδικά όταν προστίθεται η καραμέλα, που δίνει σώμα και ένταση στη γεύση.
Πανεύκολη συνταγή για μπάρες παγωτού Dubai chocolate
Η τραγανότητα από τα καραμελωμένα πεκάν έρχεται να απογειώσει τη γλυκιά βάση, ενώ λίγοι κόκκοι ανθού αλατιού στο σερβίρισμα κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας μια gourmet εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.
Υλικά:
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα καραμελωμένα πεκάν
- 80 γρ. πεκάν
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 20 γρ. νερό
Για το παγωτό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 125 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 125 γρ. σάλτσα καραμέλας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- ανθό αλατιού
Διαβάστε επίσης: Σοκολατένια τάρτα με παγωτό από τον Άκη Πετρετζίκη – Η πιο γλυκιά καλοκαιρινή αμαρτία!