Το Μουσικό Κουτί τιμά τον Μίμη Πλέσσα με ένα μοναδικό αφιέρωμα
Τηλεόραση

Το Μουσικό Κουτί τιμά τον Μίμη Πλέσσα με ένα μοναδικό αφιέρωμα

Το Μουσικό Κουτί τιμά τον Μίμη Πλέσσα με ένα μοναδικό αφιέρωμα

Τι αποκαλύπτει η σύζυγό του Λουκίλλα Καρρέρ Πλέσσα για τη γνωριμία τους και την επιμονή της Ειρήνης Παπά να τους παντρέψει;

Τον Μίμη Πλέσσα, έναν από τους μεγαλύτερους μελωδούς μας, τιμά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τη Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, τον Κώστα Μακεδόνα, την Ασπασία Στρατηγού και τη Νεφέλη Φασούλη. Στο αγαπημένο του πιάνο κάθεται και ο Μίμης Πλέσσας παίζοντας από το σπίτι του, για το κοινό και τους καλεσμένους, ανεπανάληπτες μελωδίες.

Ο Μίμης Πλέσσας είναι από τους σημαντικότερους και πολυγραφότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το πιάνο ήταν πάντα η μεγάλη αγάπη του, γι’ αυτό και ήταν μεγάλος βιρτουόζος από πολύ νεαρή ηλικία. Εκεί έγραψε όλες τις μουσικές που αγαπήσαμε και που έχουν τις ρίζες τους στο ελαφρό και στο λαϊκό τραγούδι αλλά και στις επιρροές από την αγαπημένη του τζαζ.

Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, δημοσιογράφος η ίδια με πλούσιο παρελθόν στο ραδιόφωνο και στη δισκογραφία, στη συνέντευξή της μιλάει για το κοινό τους πάθος, τη μουσική, τη γνωριμία τους αλλά και για την επιμονή της Ειρήνης Παπά να τους παντρέψει. Μοιράζεται, επίσης, μαζί μας τα αγαπημένα του τραγούδια, το «Ποιος το ξέρει» και το «Έπεσε βαθιά σιωπή»!

Διαβάστε επίσης

Μουσικό κουτί – Twitter: «Ανατριχιαστική η Φαραντούρη, γυναίκα θρύλος και πάντα προσγειωμένη»