Το Ναυάγιο – Πετρουλάκης: «Κόντεψα να πάθω ανακοπή»
Τηλεόραση

Το Ναυάγιο – Πετρουλάκης: «Κόντεψα να πάθω ανακοπή»

Το Ναυάγιο – Πετρουλάκης: «Κόντεψα να πάθω ανακοπή»

Η βιωματική ιστορία συγγενικού του προσώπου από το ναυάγιο της Φαλκονέρας και η πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς του MEGA

Στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού, Ακόμα δεν είδες τίποτα, παραχώρησε συνέντευξη ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, Το Ναυάγιο, Σπύρος Πετρουλάκης.

Η συγκλονιστική σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (1/10) στις 21:00 και είναι βασισμένη στην τραγωδία που σόκαρε την χώρα μας που δεν ήταν άλλο από το ναυάγιο της Φαλκονέρας.

«Έχω μεγάλη προσμονή. Η χαρά κυριαρχεί αλλά η προσμονή είναι αυτή που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μέσα μου. Θέλω να δω πώς έχουν ζωντανέψει τους ήρωές μου οι ηθοποιοί που θα τους ενσαρκώσουν.

Η θεία του πατέρα μου, εγώ την έλεγα γιαγιά, και θυμάμαι ότι μπαίναμε στο φτωχικό σπιτάκι που είχε και ενώ ήταν σκοτεινό υπήρχαν καντήλια που φώτιζαν κάποιες φωτογραφίες.

Ήταν ο άντρας της, ο γιος της και ο αδερφός της που πνίγηκαν σε αυτό το ναυάγιο. Όλη της τη ζωή ήταν μαυροφορεμένη.

Αν τη θυμάμαι καλά την ιστορία, ο αδελφός της δεν ήθελε να ταξιδέψει εκείνο το βράδυ γιατί είχε πολύ θάλασσα και τη φοβόταν και εκείνο το βράδυ χάθηκαν και οι τρεις.

Όταν μιλούσε για το ναυάγιο, η γυναίκα σπάραζε στο κλάμα και ας είχαν περάσει 6-7 χρόνια.

Για να μπορέσω να περιγράψω πώς ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι όταν έπεσαν στο νερό, θυμάμαι ένα αστείο γεγονός.

Ήταν μέσα Νοέμβρη και αποφάσισα να φορέσω χειμωνιάτικα ρούχα και να βουτήξω στη θάλασσα για να δω πώς μπορεί το κρύο να σε αλλάξει εκείνη τη στιγμή.

Ένιωσα ένα μεγάλο πόνο, κόντεψα να πάθω ανακοπή και η ανάγκη μου ήταν να βγάλω τα ρούχα και για αυτό έβρισκαν τους ανθρώπους γυμνούς».

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, Το Ναυάγιο (1/10);

Το Ναυάγιο, Επεισόδιο 1, Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00

Στα Κύθηρα, ένα αγαπημένο ζευγάρι, η Ειρήνη και ο Απόστολος λαμβάνουν το γράμμα που διακαώς περίμεναν από μία μεγάλη εταιρεία αρωματοποιίας στη Γαλλία. Με το δικό τους άρωμα στις αποσκευές, και με ελπίδα στην ψυχή, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο: από το νησί τους δεν αναχωρεί ούτε αεροπλάνο, ούτε πλοίο.

Έτσι, καταφέρνουν να πείσουν τον καπετάν Στελή να τους μεταφέρει με το καΐκι του στην Κρήτη και από εκεί να ταξιδέψουν με το μοιραίο Φοίνιξ ως τον Πειραιά για να προλάβουν την πτήση τους για τη Γαλλία.

Δύο φοιτητές, ο Μάκης και η Λίνα, γνωρίζονται μέσα στο πλοίο και ένα ειδύλλιο γεννιέται. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως τις οικογένειές τους ενώνει ένα χρέος. Η Λίνα έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα της, όταν εκείνος μαθαίνει πως η κόρη του θέλει να γίνει ηθοποιός και της απαγορεύει να ξαναπάει στην Αθήνα.

Ο Μάκης με τους φίλους του συμμετέχουν στην «αρπαγή» μιας κοπέλας, που θέλει να παντρευτεί με τον αγαπημένο της. Ο γιος του ιερέα που τελεί τον γάμο, ο Πέτρος, μπλέκει σε έναν τσακωμό με τον Γιάννη.

Τα αίματα ανάβουν, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί… και το νήμα της ζωής κάποιου κόβεται για πάντα.

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στο μοιραίο αυτό ταξίδι. Κεντρικές ηρωίδες είναι η Ειρήνη και η εγγονή της, η Άρτεμις. Η Ειρήνη με τον σύζυγό της Απόστολο ξεκίνησαν με το πλοίο «Ηράκλειον» από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από εκεί για την Aθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες.

Στο ναυάγιο, ωστόσο, που έγινε πάλεψαν για τη ζωή τους… Τα χρόνια πέρασαν και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Άρτεμις ανακαλύπτει τυχαία μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Καθώς διαβάζει για το ναυάγιο του «Ηράκλειον», αντικρίζει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει στα χέρια της ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Διαβάστε επίσης

Το Ναυάγιο – πρεμιέρα: Όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο (1/10)