Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το μόνο που θέλουμε είναι γεύσεις δροσερές και ανάλαφρες! Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει ένα γλυκό που συνδυάζει την καλοκαιρινή φρεσκάδα του καρπουζιού με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, σε μια συνταγή εύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη!
Το γιαουρτογλυκό με καρπούζι είναι ιδανικό για επιδόρπιο, κέρασμα ή και απογευματινό σνακ. Δεν περιέχει αυγά ή βούτυρο, έχει φρουτένιο χαρακτήρα και φυσικά, λίγες θερμίδες!
Άκης Πετρετζίκης: Το πιο δροσερό τιραμισού ψυγείου με ζελέ σοκολάτας!
Η υφή του θυμίζει παγωμένο ζελέ με κρέμα, ενώ η προσθήκη σοκολάτας δίνει την απόλυτη ισορροπία γλυκού-δροσερού.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας καθοδηγεί βήμα-βήμα για να το πετύχουμε, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και λίγα λεπτά στην κουζίνα.
Υλικά:
- 1 κιλό καρπούζι, μόνο τη σάρκα
- 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Healthy γλυκό ψυγείου με φράουλες – Νόστιμο, δροσερό και χωρίς ζάχαρη