Update Τροχαίο στη Λιβύη: «Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι», λέει ανακοίνωση της ΓΕΕΘΑ
Τηλεόραση

Update Τροχαίο στη Λιβύη: «Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι», λέει ανακοίνωση της ΓΕΕΘΑ

Update Τροχαίο στη Λιβύη: «Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι», λέει ανακοίνωση της ΓΕΕΘΑ

Άλλα 15 άτομα της ελληνικής αποστολής τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στη Λιβύη, όταν μέλη της ελληνικής αποστολής για ανθρωπιστική βοήθεια συγκρούστηκαν με άλλο όχημα.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, είχε γίνει γνωστό πώς οι τέσσερις Έλληνες ήταν τραυματισμένοι και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, τα ξένα μέσα κάνουν λόγο για νεκρούς και αρκετούς τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει: «Τέσσερα μέλη μιας ελληνικής ομάδας διάσωσης καθ’ οδόν προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Ντέρνα και τρία μέλη μιας λιβυκής οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης.

Δεκαπέντε από την ελληνική ομάδα διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλίλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο από την οικογένεια της Λιβύης ήταν επίσης κρίσιμα, είπε.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τους θανάτους.

Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στη Βεγγάζη και επαναπατρισμού τους.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει τη δήλωση του Abduljaleel σχετικά με τη δολοφονία τεσσάρων Ελλήνων. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς».

UPDATE

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΕΕΘΑ για την τραγωδία στη Λιβύη όπου μέλη της ελληνικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους μετά από τροχαίο.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.