Famagusta spoiler: Αυτός είναι ο ρόλος έκπληξη του Γρηγόρη Βαλτινού
Tv Spoilers

Famagusta spoiler: Αυτός είναι ο ρόλος έκπληξη του Γρηγόρη Βαλτινού

Famagusta spoiler: Αυτός είναι ο ρόλος έκπληξη του Γρηγόρη Βαλτινού

Ποιοι ηθοποιοί θα εμφανιστούν στη σειρά;

Τα νέα τρέχουν για τις σειρές που θα προβληθούν από Σεπτέμβρη στα κανάλια και αυτή τη φορά αφορούν τη Famagusta του Αντρέα Γεωργίου.

Το Mega που θα προβάλλει τη σειρά έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ ενώ τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει από την Κύπρο, την πρωταγωνίστρια της ιστορίας της νέας σειράς.

Έτσι αποκαλύφθηκε ποιον ρόλο θα κάνει ο Γρηγόρης Βαλτινός και ομολογουμένως θα είναι μεγάλη έκπληξη.

Ο εμβληματικός ηθοποιός θα εμφανιστεί ως γκεστ στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενός προσώπου που βρέθηκε στον πυρήνα των γεγονότων που οδήγησαν στην εισβολή του Αττίλα και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Άλλο ένα όνομα που αποκαλύφθηκε είναι και αυτό του πολύ γνωστού Κύπριου ηθοποιού Γιώργου Ζένιου που θα ενσαρκώσει τον παππού της ιστορίας.

Στη σειρά επίσης θα παίξει και ο πολυαγαπημένος ανιψιός του Αντρέα Γεωργίου, Άγγελος.

Η ιστορία της σειράς

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Μια ημέρα πριν από την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους.

Ο «σκοτεινός» εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη – φάντασμα.

δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Πέρα από Καράντη, Μπέζο, Λούλη και Βαλτινό, το καστ περιλαμβάνει τους εξής ηθοποιούς:

Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου.