J2US – Hμιτελικός: Ανατρεπτικός και πρώτος στους πίνακες τηλεθέασης
Τηλεθέαση

J2US – Hμιτελικός: Ανατρεπτικός και πρώτος στους πίνακες τηλεθέασης

J2US – Hμιτελικός: Ανατρεπτικός και πρώτος στους πίνακες τηλεθέασης

Επεισόδιο υψηλής αδρεναλίνης

Έναν ανατρεπτικό ημιτελικό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τηλεοπτικό κοινό στο χθεσινοβραδινό Just the 2 Οf Us.

Και τα είχε όλα όπως κάθε live μετάδοση: τεχνικές ατυχίες, σπαρταριστές ατάκες μεταξύ παικτών, κριτών και παρουσιαστή, συγκίνηση, μοναδικά acts και πάνω από όλα ένα αποτέλεσμα έκπληξη για τον τελικό.

Από τα 5 ζευγάρια που είχαν μείνει, το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε ότι ήθελε να δει στον τελικό τον Τρύφωνα Σαμαρά με τη Χαρά Βέρρα, την Κόνυ Μεταξά με τον Τάσο Ξιαρχό και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου με τον Κώστα Καραφώτη, αφήνοντας έξω το φαβορί, την Έρρικα Πρεζεράκου με τον Άρη Μακρή, και την κριτική επιτροπή άφωνη.

Αλλά και στα νούμερα τηλεθέασης, ο Νίκος Κοκλώνης κατάφερε να κάνει ξανά την ανατροπή τόσο στο δυναμικό κοινό 18-54 όσο και στο γενικό.

Ενώ στο πρώτο μισάωρο η τεχνική δυσκολία στο πλατό του στέρησε μια θεαματική έναρξη στα νούμερα, το σόου πήρε γρήγορα τα πάνω του, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και έφτασε στο τέταρτο (00.15-00.29) να κάνει 20% στο δυναμικό κοινό και ακόμα ψηλότερα, στο 24% στο γενικό κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γενικό κοινό από τις 23.30 και μετά και μέχρι τις 2 παρά τέταρτο που τελείωσε το σόου τα νούμερα του J2US ήταν σταθερά πάνω από 10% και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα διπλασίασε αυτό το ποσοστό στα τέταρτα κάνοντας 21%, 24% και 19% καθώς ο Νίκος Κοκλώνης ανακοίνωνε το τελικό αποτέλεσμα και η κριτική επιτροπή αποχαιρετούσε την Έρρικα Πρεζεράκου και τον Άρη Μακρή.

Το ίδιο συνέβη και στους πίνακες τηλεθέασης του δυναμικού κοινού που ανέβασε στροφές καθώς πλησίαζε η ανακοίνωση των ζευγαριών, δίνοντας σταθερά διψήφιο ποσοστό και ειδικά μετά τις 12 έφτασε στα τέταρτα στο 16,8% και 20%.

Το J2US βρέθηκε να παίζει χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο απέναντί του, με εξαίρεση την εκπομπή “Στα τραγούδια λέμε ναι” στην ΕΡΤ που όμως δεν “απείλησε” ούτε στιγμή την κυριαρχία του.

Έτσι συνολικά, ο ημιτελικός του J2US συγκέντρωσε μέσο όρο τηλεθέασης 12,5% στο δυναμικό κοινό ενώ στο γενικό σύνολο ο μέσος όρος ήταν 14,3%.