Η εκδίκηση της μυθοπλασίας
Τηλεθέαση

Η εκδίκηση της μυθοπλασίας

Η εκδίκηση της μυθοπλασίας

Έπειτα από μια μακρά περίοδο παντοκρατορίας των reality στην ελληνική τηλεόραση, τα πράγματα μοιάζουν να αλλάζουν. Τα μερίδια μοιράζονται πλέον σε περισσότερους παίκτες και όπως έχουμε ξαναγράψει δεν υπάρχει πρόγραμμα με “αστρονομικά” ποσοστά τηλεθέασης. Είναι χαρακτηριστικό, πως κανένα show ή εκπομπή στην Prime Time δεν έχει αγγίξει το 30% φέτος. Ωστόσο, οι ελληνικές σειρές μοιάζουν να κερδίζει έδαφος, μέρα με την ημέρα. Αντίθετα, τα reality και τα Talent Show φέτος, μοιάζουν πιο αδύναμα στους πίνακες της Nielsen.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Nomads, που παρά την τονωτική ένεση, δεν σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις. Την ίδια ώρα, κόπωση εμφανίζουν και το The Voice, αλλά και το “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο”. Την ίδια ώρα, οι σειρές στον ALPHA εμφανίζουν σταθερή και συχνά ανοδική πορεία.

Η τηλεθέαση των ελληνικών σειρών

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, τα μόνα προγράμματα που ξεπέρασαν το 20% ήταν εκείνα του ALPHA. Είναι χαρακτηριστικό πως η σειρά “Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα” βρέθηκε 10 μονάδες πάνω από τον δεύτερο στην τηλεθέαση, το The Voice. Συγκεκριμένα, η κωμωδία σημείωσε το εντυπωσιακό 28,2%, με τις γυναίκες 18-24 ετών να την παρακολουθούν μαζικά, σε ποσοστό 47,1%.

Το “Τατουάζ” που ακολούθησε έγραψε 24,3%, ενώ και εδώ οι γυναίκες ως 24 ετών συντονίστηκαν στον ALPHA σε ποσοστό 60,1%! Για την ακρίβεια, το κανάλι της Κάντζας πραγματοποιούσε σερί υψηλών αποδόσεων από τις 20.00, με την καθημερινή σειρά “Έλα Στη Θέση Μου”, που κρατούσε ένα 26,6% των τηλεθεατών. Στην τελευταία συντονίστηκαν 1 στις 2 γυναίκες (55,4%) 18 ως 24 ετών.

Τα reality ακολούθησαν

Πίσω από τον ανταγωνισμό, Nomads και The Voice βρέθηκαν στήθος με στήθος το βράδυ της Πέμπτης. Έτσι, το reality επιβίωσης του ΑΝΤ1, κατέγραψε επίδοση 17,2% – βελτιωμένο ποσοστό σε σχέση με τα πρώτα επεισόδια – με δυνατό του σημείο τους άνδρες μεταξύ 25 και 44 ετών, όπου κατέγραψε 25,1%. Την ίδια ώρα, το The Voice κρατούσε για τον ΣΚΑΙ τηλεθέαση, 18,2%. Στο μουσικό talent show συντονίστηκαν μαζικά οι άνδρες ως 24 ετών, με ποσοστό 30,2%.

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ, πως το διεθνές φορμάτ, έχει την τάση να χάνει την αρχική του δυναμική καθώς προχωρά προς τα LIVE. Το The Voice είναι πολύ πιο ελκυστικό για τους τηλεθεατές στην φάση των Blind Auditions.