Ντέρμπι για τα πρωινά στην ψυχαγωγία
Τηλεθέαση

Ντέρμπι για τα πρωινά στην ψυχαγωγία

Ντέρμπι για τα πρωινά στην ψυχαγωγία

Ο αγώνας για την τηλεθέαση είναι διαρκής. Μοιάζει συνεχώς με ντέρμπι, είτε μιλάμε για την Prime Time, είτε για τα δελτία ειδήσεων ή άλλες ζώνες προβολής. Στην πρωινή ζώνη, συνωστίζονται φέτος πολλά προγράμματα. Άλλα ψυχαγωγικά και άλλα ενημερωτικά, με αποτέλεσμα η “βεντάλια” των εκπομπών και των θεμάτων να ποικίλει. Ο γενικός κανόνας δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία και κυρίως οι νεότερες ηλικίες “ψηφίζουν” ψυχαγωγία.

Ωστόσο, σε αυτήν φέτος διαγκωνίζονται τέσσερις εκπομπές. Από την πρωινή Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day, στην κλασική αξία του “Πρωινού” με τη Φαίη Σκορδά, αλλά και την δυναμική δεύτερη σεζόν της “Φωλιάς των Κου Κου”. Στην εξίσωση ήρθε να προστεθεί τον τελευταίο μήνα και το “Ευτυχείτε” με την Κατερίνα Καινούριου.

Happy Day

Με βασικό ανταγωνισμό την ενημέρωση, το Happy Day στον ALPHA, φέρνει συνήθως υψηλή τηλεθέαση στον σταθμό. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, η εκπομπή έγραψε 19,5%. Η επίδοση του προγράμματος ήταν εντυπωσιακή στους νέους άνδρες ως 24 ετών, όπου το Happy Day πήρε το 45,4%.

Φωλιά των Κου Κου

Μια ώρα αργότερα, στις 09.00, μπαίνει στον ανταγωνισμό η Κατερίνα Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη. Η “Φωλιά των Κου Κου” εμφανίζεται ιδιαίτερα ανεβασμένη τη φετινή σεζόν. Ενδεχομένως σε αυτό να συντείνει σημαντικά και το GNTM, που τροφοδοτεί το πρωινό με τους βασικούς πρωταγωνιστές και αποκλειστικό υλικό. Γεγονός είναι πάντως, πως την Τετάρτη – και όχι μόνο χτες – η εκπομπή του STAR βρέθηκε πρώτη στον πίνακα της Nielsen με 20,7%. Το τηλεοπτικό δίδυμο σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε νέους άνδρες (32,5%) και γυναίκες (27,4%) ως 24 ετών.

Πρωινό

Σε απόσταση αναπνοής το “Πρωινό” που έκλεισε με 19,3%. Η Φαίη Σκορδά, που παίρνει καθημερινά υψηλό lead In από τον Γιώργο Παπαδάκη, φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση σε πιο μεγάλες ηλικίες. Δυνατό της σημείο οι γυναίκες (25%) και οι άνδρες (31,8%) από 25 ως 44 ετών. Στο 34,8% έκλεισε η τηλεθέαση του Πρωινού και για τους άνδρες άνω των 55.

Ευτυχείτε

Τέλος, το “Ευτυχείτε” μοιάζει να βρίσκει το δρόμο του προς τους τηλεθεατές. Με δεδομένο πως το OPEN παραμένει σε μέσο όρο ημέρας 7%, οι διψήφιες επιδόσεις της Κατερίνας Καινούργιου μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Την Τετάρτη το πρωινό του OPEN σημείωσε 11,5%, με υψηλότερη επίδοση στις γυναίκες 25 -44 ετών, όπου έφτασε το 15%.