“Πέτα τη Φριτέζα” ή “Το Τατουάζ”; Η μάχη των ελληνικών σειρών ξεκίνησε
Τηλεθέαση

“Πέτα τη Φριτέζα” ή “Το Τατουάζ”; Η μάχη των ελληνικών σειρών ξεκίνησε

“Πέτα τη Φριτέζα” ή “Το Τατουάζ”; Η μάχη των ελληνικών σειρών ξεκίνησε

Έχουμε γράψει ξανά πως η σεζόν φέτος δεν έχει ξεκάθαρους νικητές – αν είναι να μιλήσουμε για ηττημένους περνούν από το μυαλό μας πολλοί – στους πίνακες τηλεθέασης. Είναι επίσης γεγονός πως μπορεί πρόσφατες χρονιές να ήταν χρονιές – reality, όμως αυτό αρχίζει να αλλάζει. Με εξαίρεση ίσως, το GNTM, κανένα από αυτά τα προγράμματα που προβάλλονται αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογεί το υψηλό κόστος και την ισχυρή προώθηση των καναλιών.

Ενός Nomads, άλλα show έπονται

Κι αν στην αρχή της σεζόν, όλοι έπεσαν να “κατασπαράξουν” το Nomads, σιγά, σιγά την κατιούσα πήραν και το “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο”, αλλά και το The Voice. Το μεν “Ταλέντο” μπήκε έτσι κι αλλιώς με μειωμένη φόρα στον ανταγωνισμό – ηττήθηκε μάλιστα για πρώτη φορά από το Bake Off Greece την περασμένη Κυριακή – το δε, Voice, χάνει εβδομάδα με την εβδομάδα τη δυναμική του. Στα χθεσινά Play Offs, περιορίστηκε στο 17,6%, την ώρα που το GNTM, αλλά και οι σειρές στον ΑΝΤ1 και τον ALPHA ξεπερνούσαν το 20.

Η χαμηλή επίδοση για τα δεδομένα του show τραγουδιού, έφερε τον ΣΚΑΙ στην τέταρτη θέση στο σύνολο ημέρας και στην τρίτη στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Το τελευταίο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στον ΑΝΤ1, το The 2Night Show δυσκολεύεται να ανεβάσει τα νούμερά του (11,6%). Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κωμωδία “Πέτα τη Φριτέζα” του έδωσε εξαιρετικά γενναιόδωρο lead in.

Η μάχη της μυθοπλασίας

Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα. Το GNTM διατηρεί μια δυναμική, το ίδιο όμως ισχύει και για τις ελληνικές σειρές. Το παράδειγμα του ALPHA ακολούθησε ο ΑΝΤ1. Μπορεί να μην του βγήκαν όλες οι κινήσεις, αλλά έχει να περηφανεύεται τουλάχιστον για τη “Φριτέζα” (αν όχι και για την σειρά “Γυναίκα Χωρίς Όνομα”). Η σειρά με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Φάνη Μουρατίδη κάνει ότι και όλες οι προσεγμένες δουλειές. “Χτίζει κοινό”. Από την αρχή της σεζόν κυμαίνεται συνήθως πέριξ του 18%, κάτι που δείχνει σημάδια ανόδου.

Έτσι, την Τρίτη, το επεισόδιο κατέγραψε τηλεθέαση 21,8%. Βρέθηκε δηλαδή πάνω από το λαμπερό The Voice, αλλά και την σταθερή αξία “Το Τατουάζ”. Η δύναμη του σίριαλ είναι οι άνδρες που δεν επιθυμούν ούτε show με μοντέλα, αλλά ούτε και δραματικές σειρές. Εκεί, σημείωσε 36% στους νέους ως 24 ετών και 24,7% σε άνδρες από 25 ως 44 ετών.

Μια ανάσα πίσω από τη “Φριτέζα”, το “Τατουάζ” με ποσοστό 20,7%. Πιθανότατα η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου να πιέζεται ελαφρά – δεν μιλάμε για δραματική κάμψη – από το GNTM που σαρώνει στις νέες γυναίκες 18 ως 24 ετών (και εχτές σημείωσε τηλεθέαση 65,4% στο εν λόγω κοινό).