Τηλεθέαση Δευτέρας: Το MasterChef διαμορφώνει τα νούμερα στα κανάλια
Τηλεθέαση

Τηλεθέαση Δευτέρας: Το MasterChef διαμορφώνει τα νούμερα στα κανάλια

Τηλεθέαση Δευτέρας: Το MasterChef διαμορφώνει τα νούμερα στα κανάλια

Δέκα μονάδες διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο

Τεράστια απόκλιση ανάμεσα στο πρώτο και τελευταίο κανάλι αλλά και ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο δημιούργησε το ποσοστό τηλεθέασης που έφερε το MasterChef, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουμε δει μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν (44,9%).

Με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 και τον Star οι συνολικές τηλεθεάσεις σε όλα τα άλλα κανάλια και σε ό,τι αφορά το δυναμικό κοινό 18-54 ήταν μονοψήφιες.

ΑΝΤ1

Με πρωτιά ξεκίνησε την εβδομάδα του ο Γιώργος Παπαδάκης που πέρασε μπροστά στην πρωινή ενημερωτική ζώνη με 18,3%. Δεύτερη έμεινε η Φαίη Σκορδά με 12,5% αφού στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ, ενώ το ψηλότερο ποσοστό για το κανάλι -που κατάφερε να διατηρήσει διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης- το έφερε η επανάληψη του “Ρουκ Ζουκ” με 18,8%.  Στο 10,5% το βραδινό δελτίο ειδήσεων ενώ δεν κατάφερε να πείσει το κοινό η κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Τάκη Ζαχαράτου στο “Ενώπιος Ενωπίω” (10,9%) στην late night ζώνη.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 10,8%

ALPHA

Ανέβασε το ποσοστό της με το ξεκίνημα της εβδομάδας η Σταματίνα Τσιμτσιλή που έφτασε στο 12,2%, όμως το ψηλότερο ποσοστό του σταθμού το έφερε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με 17,9% ενώ και το βραδινό έφτασε στο 15,3%. Νικήτρια του ψυχαγωγικού τομέα για άλλη μια φορά η Ελένη Μενεγάκη με 14,8% ενώ 12% απέσπασε το απογευματινό Deal.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 9,4%

MEGA

Μαζεύει πόντους το κανάλι που συνεχίζει να βλέπει καλά νούμερα στην prime time με το “Παρά πέντε” (13,1%) και το “50-50” (11,6%), ενώ σταθερός στα διψήφια είναι ο απογευματινός Νίκος Ευαγγελάτος ( 11,7%) αλλά και το “Ντόλτσε Βίτα” με 11,4% το οποίο διεκδίκησε δυναμικά τη θέση του στην πρωινή ζώνη.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 8,7%

STAR

To ΜasterChef έχει αλλάξει τις ισορροπίες όχι μόνο μεταξύ των καναλιών αλλά και μέσα στο ίδιο το Star αφού η διαφορά της πρωινής με τη βραδινή ζώνη είναι πλέον πολύ μεγάλη. Από το χαμηλό 10,6% των “Κου Κου” (που δε φαίνεται να ευνοούνται από το ριάλιτι μαγειρικής) μέχρι το 44,9% που έκανε το MasterChef χθες βράδυ η απόσταση είναι μεγάλη και η καμπύλη ανακάμπτει μόνο για το απογευματινό Shopping Star (19,6%). Στο 16,8% ο “Τροχός της τύχης” ενώ μπροστά από τα άλλα πέρασε και το βραδινό δελτίο ειδήσεων με 18,2%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 21,2%

ΣΚΑΪ

Με 12,9% ξεκίνησε το “Σήμερα” ενώ μπροστά ακόμα και από τη Φαίη Σκορδά πέρασαν οι “Αταίριαστοι” με 13,4%. Στο 10,8% το Newsroom και στο 18,5% το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων που πέρασε πρώτο στη ζώνη του. Στο 10,1% το βραδινό δελτίο ενώ δεν ήταν αυτό που ήθελε στην prime time το κοινό η επανάληψη του The Voice (3,7%).

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 8,9%

OPEN

Τα πάνω της πήρε η πρωινή ζώνη του σταθμού με το “Ώρα Ελλάδος” να περνάει δεύτερο πίσω από τον Γιώργο Παπαδάκη με 13,4% αλλά και την Κατερίνα Καινούργιου να ανοίγει και πάλι φτερά με 11,5%. Πολύ καλή απόδοση για το μονόλεπτο news bulletin στις 12 με 15,2% ενώ οι μεσημβρινές ειδήσεις έδωσαν 9,2%. Στο 10,8% βρέθηκε η late night ταινία Destruction L.A.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 6,9%