Τηλεθέαση Παρασκευής: Άλλαξε χέρια η πρωτιά στα κανάλια
Τηλεθέαση

Τηλεθέαση Παρασκευής: Άλλαξε χέρια η πρωτιά στα κανάλια

Τηλεθέαση Παρασκευής: Άλλαξε χέρια η πρωτιά στα κανάλια

Η σειρά που κυριάρχησε στην prime time και οι ενημερωτικές εκπομπές

Ανεβαίνει σε δυναμική -στο δυναμικό κοινό 18-54 πάντα- ο ΣΚΑΪ που προσαρμόστηκε προφανώς πολύ εύκολα στις ανάγκες της ενημέρωσης έχοντας άλλωστε τα φόντα με έναν δυνατό ενημερωτικό τομέα. Αυτό του έδωσε και προβάδισμα για την Παρασκευή χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει ανταγωνισμό ειδικά στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.

Το δεδομένο σε κάθε περίπτωση είναι πως το κοινό έχει στραφεί στα δελτία ειδήσεων και κυρίως τα μεσημβρινά που έχουν προφανώς συγκεντρώσει τις πρώτες μαζικές πληροφορίες για τη μέρα. Το άλλο που παρατηρεί κανείς για Παρασκευή είναι τα ανεβασμένα νούμερα στις επαναλήψεις του Mega στην prime time αλλά και η πρωτιά του Ανδρέα Γεωργίου.

Τι έδειξαν αναλυτικότερα οι πρώτες πρωινές μετρήσεις (τα τελικά νούμερα έχουν μια ελάχιστη διαφοροποίηση);

ΑΝΤ1

Ελαφρύ προβάδισμα για τον Γιώργο Παπαδάκη έναντι του ΣΚΑΪ με 18,4% με πολλά 20άρια αλλά και ένα 26,4% στα πρώτα του τέταρτα. Πιο πίσω όμως έμεινε η “Πρωινή Ενημέρωση” με 12,9%. Καλύτερα τα πήγε το μεσημβρινό δελτίο με 15,1%, στο 17% η επανάληψη του “Ρουκ Ζουκ” στην οποία δείχνει τελικά προτίμηση το κοινό, στο 14,5% η επανάληψη του Still Standing ενώ χαμηλό αν και διψήφιο το ποσοστό το κεντρικού δελτίου ειδήσεων (12,5%). Στο 10.5% η επανάληψη του “Καφέ της Χαράς”, στο 11,6% η επανάληψη των “Μελισσών” και στο 10,3% η ξένη ταινία “Η κόκκινη γωνία”, όλα στην prime time του καναλιού.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 12,7%

ALPHA

Άλλη μια μέρα που το κανάλι κατάφερε να διατηρήσει διψήφια τηλεθέαση παρά τις απώλειες, με το Happy Day στο 11.4%, το “Εκτός γραμμής” στο 12,3%, το μεσημβρινό δελτίο στο 14,3%, την Ελένη Μενεγάκη στο 13,5%, το απογευματινό Deal στο 11,4% και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο 13,5%. Η ξένη ταινία Black Pather στην prime time δεν έτυχε θερμής υποδοχής παρά τα Oscar της (9,5%) ενώ και η Αγγελική Νικολούλη είδε τα νούμερά της να υποχωρούν (9,1%).

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 10,2%

MEGA

Αξιοπρόσεχτα ήταν για την Παρασκευή τα ποσοστά της απογευματινής ενημερωτικής εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου Live News αλλά και τα διψήφια νούμερα στην prime time, με το “Παρά πέντε” στο 14,2% και το “Πενήντα-Πενήντα” στο 14,8% παρά το ότι αποτελούν επαναλήψεις.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 8,6%

STAR

Υποτονικά τα πράγματα στους “Κου Κου” που δεν ευνοούνται από την έντονη επικαιρότητα παρά το ότι η εκπομπή τους έχει εν μέρει προσαρμοστεί (10,9%). Στα πιο χαμηλά της και η Ζήνα Κουτσελίνη με 5,8%. Πολύ καλύτερα τα πράγματα για το μεσημβρινό δελτίο (14,2%) αλλά κυρίως για το Shopping Star (17,3 %) που πήρε πρωτιά στη ζώνη του, στο 14,9% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο 8,1% η προβολή της ξένη ταινίας “Η Χιονάτη και ο κυνηγός” στην prime time ενώ πολύ καλύτερα τα πήγε η επόμενη ξένη ταινία Mad Max, με 12,4% και πρωτιά στο δεύτερο μισό της ταινίας έναντι του “Φως στο τούνελ”.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 11%

ΣΚΑΪ

Πανηγυρική θα λέγαμε ήταν η επικράτηση του καναλιού του Φαλήρου τόσο στο συνολικό του μερίδιο όσο και στην prime time, με τον Ανδρέα Γεωργίου και τις “8 λέξεις” να φτάνουν στο 17,4%, ενώ το My Style Rocks Gala απέσπασε 11,8%. Από το πρωί, οι ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού πήραν προβάδισμα, με το “Σήμερα” στο 18,2% (0,2% πίσω από τον Γιώργο Παπαδάκη), τους “Αταίριαστους” να κυριαρχούν στη ζώνη τους με 15,5%, τη νέα ενημερωτική εκπομπή Newsroom στο 15,5% ενώ πρωτιά με 21,1% πήρε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Στο 13,1% το απογευματινό My Style Rocks, που αν μη τι άλλο κοντραρίστηκε “στα ίσα” με την επανάληψη του Still Standing και μάλιστα προηγήθηκε στο τέταρτο με 17,6%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 14,3%

OPEN

Σταθερούς τηλεθεατές έχει ο πρωινός ενημερωτικός τομέας του καναλιού με το “Ώρα Ελλάδος” να φτάνει στο 15,9%. Μάλιστα για μία ώρα περίπου, από τις 7 μέχρι τις 8 η εκπομπή πήρε προβάδισμα με το ψηλότερο ποσοστό της να φτάνει στο 33,3%. Στην prime time στο 7,5% έφτασε η προβολή της ξένης ταινίας “Ο πόλεμος των κόσμων”.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 6,6%