Τηλεθέαση: Τα νούμερα του τελικού του GNTM και όσων βρέθηκαν απέναντί του
Τηλεθέαση

Τηλεθέαση: Τα νούμερα του τελικού του GNTM και όσων βρέθηκαν απέναντί του

Τηλεθέαση: Τα νούμερα του τελικού του GNTM και όσων βρέθηκαν απέναντί του

Τι ποσοστό έδωσε στη λήξη του το ριάλιτι μόδας; Ποιοι ευνοήθηκαν και ποιοι όχι;

Βραδιά GNTM η χθεσινή με πολλά απρόοπτα και ανατροπές και το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται τόσο στα νούμερα του ριάλιτι -που είναι δεδομένο πως θα είναι ψηλά- όσο στο πώς τα πήγαν οι τηλεοπτικοί του αντίπαλοι.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι αποδυναμώθηκαν αρκετά τα κανάλια που καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση στους πίνακες συνολικής τηλεθέασης με μονοψήφια ποσοστά στην τηλεθέαση ημέρας.

ΑΝΤ1

Διατήρησε τη δύναμή του το κανάλι χθες αφού τα προγράμματά του που δίνουν σταθερά ψηλά ποσοστά, τα κράτησαν. Έτσι, στο 25,7% ο Γιώργος Παπαδάκης, στο 16,5% η Φαίη Σκορδά, στο 25,7% το “Ρουκ Ζουκ”, στο 22,4% η Μαρία Μπεκατώρου και το Still Standing και στο 24,4% η “Γυναίκα χωρίς όνομα” και στο 17,3% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο 10,8% το “Αν ήμουν πλούσιος” που δεν φαίνεται να ενισχύεται σημαντικά -ακόμα τουλάχιστον- από την παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου. Στο 10,3% το “Μην ψαρώνεις”. Οι “Άγριες μέλισσες” άντεξαν τον ανταγωνισμό του GNTM και διατήρησαν ένα αξιοπρεπές και ψηλό ποσοστό που έφτασε το 25,8%, ξεπέρασε το 46% (46,7%) στις γυναίκες άνω των 55 ενώ το 40,1% των νεαρών ανδρών 18-24 προτίμησε τη σειρά. Ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής βραδιάς ήταν μάλλον ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που είδε το ποσοστό του να υποχωρεί στο 10,1%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 16,9%

ALPHA

Μονοψήφιο είδε ως συνολικό ποσοστό τηλεθέασης το κανάλι της Κάντζας χθες με εξαίρεση κάποια προγράμματά του. Η ζώνη που “επλήγη” περισσότερο ήταν η prime time όπου η “Μουρμούρα” υποχώρησε αρκετά για τα ψηλά δεδομένα που μας έχει συνηθίσει και έφτασε μόλις στο 13,6%. Ψηλά όμως διατηρήθηκε το “Έλα στη θέση μου” με 19,9% μιας και δεν συνέπεσε με την ώρα προβολής του GNTM. Στο 10% το “Έρωτας μετά” ενώ μόλις 4,7% έκανε η “Αυτοψία” του Αντώνη Σρόιτερ. Χαμηλό ήταν και το ποσοστό του δελτίου ειδήσεων που έφτασε μόλις το 10,2% ενώ ευνοημένη ήταν η Ελένη Μενεγάκη που το ποσοστό της ανέβηκε στο 14,8%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 9,5%

STAR

Παρά το “φιάσκο” της ψηφοφορίας του τελικού του GNTM -για το οποίο το κανάλι δέχτηκε αμέτρητα παράπονα- το ριάλιτι απέσπασε το 43,2% της βραδινής τηλεθέασης από τις 9 που ξεκίνησε μέχρι τις δύο παρά τέταρτο τα ξημερώματα που τελείωσε. Το ποσοστό των γυναικών 18-24 ήταν σχεδόν καθολικό και άγγιξε το 90% (89,6%), στις γυναίκες 25-44 έφτασε το 47% ενώ το παρακολούθησε και το 44,9% των ανδρών 18-24. Η ξένη ταινία που ακολούθησε το ριάλιτι πήρε ποσοστό 28,3% αφού όπως φαίνεται πολλοί τηλεθεατές απλά δεν άλλαξαν κανάλι. Στα υπόλοιπα νούμερα της μέρας ξεχώρισε το 24,7% του Shopping Star, το 24,6% του “Τροχού της τύχης” ενώ μπροστά βγήκε και το δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα με ποσοστό 21,6%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 27,4%

ΣΚΑΪ

Το κανάλι του Φαλήρου μόλις για 0,1 της μονάδας δεν κατέγραψε διψήφιο νούμερο στην τηλεθέαση ημέρας. Με εξαίρεση τον Νίκο Μουτσινά που έδωσε 22,3%, τα προγράμματα του καναλιού δεν έφεραν τα αναμενόμενα. Στην prime time βέβαια ο Ανδρέας Γεωργίου αν μη τι άλλο διατήρησε σταθερό το διψήφιο ποσοστό του στο 11,1%. Στην πρωινή ζώνη με 12,7% ξεκίνησαν οι “Σήμερα”, στο 9,9% οι “Αταίριαστοι” και στο 9,6% το “Μεσημέρι”. Μονοψήφια και για τα απογευματινά τηλεπαιχνίδια του σταθμού (6,8% το Βοοm και 8,4% το Guess my age) ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έφτασε στο 10,6%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 9,9%

ΟPEN

Για άλλο ένα πρωινό το “Ώρα Ελλάδος 5.30” πέρασε πρώτο έστω και οριακά με 25,9%. Ακολούθησε το “Ώρα Ελλαδος 7.00” με 11,6% και το “Ευτυχείτε” με 12,6%. Αυτά ήταν και τα μεγαλύτερα νούμερα για το κανάλι που στην prime time του επέλεξε να βάλει την ξένη ταινία “Χόμπιτ: Η μάχη των 5 στρατών” η οποία πήρε 7,8% της τηλεθέασης και έφτασε στο πικ της στους άνδρες 25-44 που το είδαν σε ποσοστό 16,8%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 6,5%