Τζέιμς Καφετζής: «Ο πατέρας μου γενικά είναι λίγο “πειρατής”. Έστειλε SOS, τρελάθηκαν η μάνα μου και ο αδερφός μου»
Τηλεόραση

Τζέιμς Καφετζής: «Ο πατέρας μου γενικά είναι λίγο “πειρατής”. Έστειλε SOS, τρελάθηκαν η μάνα μου και ο αδερφός μου»

Τζέιμς Καφετζής: «Ο πατέρας μου γενικά είναι λίγο “πειρατής”. Έστειλε SOS, τρελάθηκαν η μάνα μου και ο αδερφός μου»

Όσα είπε για το ναυάγιο του πατέρα του

Καλεσμένος στην εκπομπή, Γειά σου, βρέθηκε ο Τζέιμς Καφετζής και μιλά τόσο για το Survivor όσο και την περιπέτεια του πατέρα του με το ναυάγιο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Στο Survivor πήγα κατά λάθος. Με δήλωσε ένας φίλος μου το 2017, και το 2021 που πήγα πρώτη φορά, η “καλή μου”, είχα δηλώσει ταυτόχρονα συμμετοχή για να κάνω ένα sushi course στο Τόκιο, που ήταν και το καλύτερο. Τελικά έγινε lockdown, μου έστειλαν πίσω τα λεφτά, και την ίδια μέρα με πήραν από την Acun Medya για την αίτηση που είχα κάνει πριν από τέσσερα χρόνια. Πήγα τελικά φέτος στο Τόκιο, η σχολή κάνει γύρω στις 6000, αλλά η ζωή είναι πανάκριβη. Το έκανα επειδή αγαπάω τη μαγειρική.

Την πρώτη εβδομάδα είπα “Δεν γίνεται να είναι τόσο δύσκολα, θα μας δώσουν φαγητό”. Την πρώτη φορά είχα μπει 87 κιλά, τώρα μπήκα γύρω στα 100, αλλά τα έχασα, πλέον είμαι γύρω στα 90, χωρίς να έχω ζυγιστεί ακόμα.

Ο πατέρας μου γενικά είναι λίγο “πειρατής”. Ήταν από φτωχή οικογένεια, πήγε στα καράβια και είχε όνειρο κάποια στιγμή να πάρει ένα καράβι, να κάνει τον γύρο του κόσμου και να το βυθίσει στη Ρόδο. Το δεύτερο κομμάτι το έκανε, αλλά… πολύ πιο πριν. Πριν από 8-9 χρόνια είχε ξεκινήσει από τη Ρόδο, είχε πάει Σαρδηνία, Ιταλία, Ισπανία, Πράσινο Ακρωτήρι, είχα πάει μαζί με τον αδερφό του και περάσαμε τον Ατλαντικό για να φτάσουμε στα Μπαρμπέιντος. Είχα τέτοια ναυτία που το καλό σενάριο ήταν να πέσω στη θάλασσα και να εξαφανιστώ.

Φέτος ήταν να περάσει τον Ειρηνικό. Είχε φτάσει στα Γκαλάπαγκος, ήταν 7 μέρες στον ωκεανό, έπαθε ζημιά στη μηχανή, σήκωσε το κατάρτι, έπεσε σε μπουρίνι και έσπασε το κατάρτι. Άνοιξε μία μικρή τρύπα, ξεκίνησε να μπάζει νερά, χάλασαν οι μπαταρίες και δεν δούλευαν οι αντλίες, ενώ ήταν άτυχος που έπιασε συννεφιά, οπότε δεν έπιαναν ούτε τα ηλιακά συστήματα.

Η μάνα μου του είχε αγοράσει τον καλύτερο εξοπλισμό για ασφάλεια, για να έχει επικοινωνία μαζί μας. Ανά μισή ώρα του έστελνε στίγμα πού είναι. Επειδή τελείωσαν οι μπαταρίες δεν δούλευε, αλλά ευτυχώς αυτό είχε ξεχωριστή μπαταρία, οπότε έστειλε SOS, τρελάθηκαν η μάνα μου και ο αδερφός μου. Τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν είχε ρεύμα.

Περνούσαν οι ώρες, εκείνη τη στιγμή του έκοψε να πατήσει cancel στο SOS για να καταλάβουν ότι είναι καλά, αλλά θέλει βοήθεια. Βοήθησαν κάποιοι φίλοι μου, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Παππάς και ο Δημήτρης Φιντιρίκος. Έπρεπε να μείνει σε αυτό, αλλιώς δεν θα τον έβρισκαν, θα ήταν σαν ψύλλος μέσα στα άχυρα. Για να καταλάβεις πόσο μέσα στον Ειρηνικό ήταν, η απόστασή του από την πιο κοντινή στεριά ήταν ίδια με εκείνη που έχει η Ρόδος με το Λονδίνο. Ήταν στη μέση του πουθενά. Πήγα μετά το Survivor και τον βρήκα στον Παναμά, όπου πήγαμε για φαγητό με την ελληνική κοινότητα».

Διαβάστε επίσης

Survivor – Τζέιμς Καφετζής: «Η Ασημίνα μας έδωσε στην παραγωγή για το ρύζι ενώ έκλεβε μαζί μας»