Τζώρτζια Κεφαλά στο Κοινοβούλιο: «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ κατά τη δική σας αντίληψη»
Τηλεόραση

Τζώρτζια Κεφαλά στο Κοινοβούλιο: «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ κατά τη δική σας αντίληψη»

Τζώρτζια Κεφαλά στο Κοινοβούλιο: «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ κατά τη δική σας αντίληψη»

Όσα είπε από το βήμα της Βουλής

Επίσημη πρώτη εμφάνιση στα έδρανα της Βουλής έκανε η Τζώρτζια Κεφαλά η οποία εξελέγη με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αφού συστήθηκε θέλησε να μιλήσει για την ανάγκη να γίνει σεβαστή και αποδεκτή η διαφορετικότητα των ανθρώπων.

«Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Λέγομαι Γεωργία Κεφαλά, οι περισσότεροι με γνωρίζουν ως Τζώρτζια. Δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος του πολιτισμού και της Τέχνης, ξέρω ότι τραγουδώ και χορεύω. Έχω μεγαλώσει δυο γιους και βιοπορίζομαι τραγουδώντας και χορεύοντας».

«Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, όπως και αυτοί. Ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη αφού γνωρίζω πως, παρόλο που δουλεύω μήνες με ιδέες και απλήρωτες πρόβες για μια συναυλία, θα πάρω ένα ένσημο για κάθε ένσημο για μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνω 50 συναυλίες το χρόνο για να ασφαλιστώ».

«Θα ήθελα να πω για την αλλαγή κουλτούρας, ίσως, αλλά και νομοθετικής κάλυψης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, την ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος, στην επιλογή συντρόφου, στην ασφάλεια και την ελευθερία που πρέπει να ζει ο κάθε πολίτης. Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου» κατέληξε.