Τζόυς Ευείδη: «Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου»
Τηλεόραση

Τζόυς Ευείδη: «Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου»

Τζόυς Ευείδη: «Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου»

Η σχέση της με τα χρήματα όπως εξομολογείται δεν ήταν ποτέ καλή.

Στο πλατό του «Στούντιο 4» βρέθηκε η Τζόυς Ευείδη και μίλησε για την πορεία της και πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την εποχή που πήρε την απόφαση να αφήσει την πολυεθνική που εργαζόταν τότε ως γραμματέας του προέδρου και να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Κατάλαβα μία μέρα, εκεί που ήμουν στην ΙΒΜ (σ.σ. ηλεκτρονικός υπολογιστής της εποχής) αρχές του ’80 και δούλευα, άρχισαν να τρέχουν τα μάτια μου άνευ λόγου. Έκλαιγα! Και είπα κάτι θέλει να μας πει αυτό, δεν είναι κανονικό πράγμα. Δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Δεν ήθελα άλλο αυτό το πράγμα… Και δεν είναι πως ήμουν και ταμίας στην τράπεζα. Πήγα μία χρονιά να δώσω εξετάσεις, κώλωσα και έφυγα. Εγώ στο Τέχνης ήθελα να μπω.

Την πρώτη χρονιά πήγα και δεν ξαναπάτησα. Μετά άρχισαν τα δάκρυα και λέω “ή τώρα ή ποτέ”. Σαν το βαζό βρήκα κάτι μονολόγους, εντελώς μόνη μου. Κι έδωσα εξετάσεις Τέχνης, Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη. Και μπήκα Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη! Πού να έλεγα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός… Ήθελα να κάνω θεατρολογία, υπήρχε μόνο στο εξωτερικό. Πέρασα στο Εθνικό απ’ τις πρώτες, δεν το πίστευα! Πήγα μετά στη μαμά μου και της το είπα, της ήρθε ο τεπέτακλας. Δούλευα 8-1 στους Ιάπωνες και μετά πήγαινα στη σχολή μέχρι τα μεσάνυχτα».

Η σχέση της με τα χρήματα όπως εξομολογείται δεν ήταν ποτέ καλή.

«Έκανα τεστ αυτοπεποίθησης και ενώ πήρα σε όλα 10, εγώ έχω τη μικρότερη αυτοπεποίθηση του κόσμου! Ούτε στη δουλειά έχω… Απλά το μυαλό μου στη δουλειά λειτουργεί πιο γρήγορα, μπορώ να καταλάβω τι παίξιμο θέλει ένα κείμενο με μικρές αποκλίσεις. Μπορώ να σου πω τι να κάνεις για να περάσει (στο κοινό) αυτό που κάνεις… Ξέρω όμως να την παίζω την αυτοπεποίθηση…” συμπληρώνοντας: “Τις διαπραγματεύσεις τις κάνω δύσκολα. Με τα λεφτά έχω θέμα, παιδιά. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μου έχει δώσει μέχρι και έτοιμο συμβόλαιό του, μήπως και τα πάω καλύτερα. Εμένα άμα μου πιάσεις την κουβέντα θα σου δώσω κι ένα εικοσάρικο για την παραγωγή. Είμαι και γκαντέμα, γιατί πέφτω σε δουλειές με πολύ κόσμο. Που δεν μπορείς να πεις… Λες άμα είναι ένα καλό καστ, θα κάνεις και λίγο πίσω στα χρήματα».

«Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου! Δεν τα πήρα ποτέ. Μου έχει τύχει να έχω λεφτά επειδή κάνω τρεις δουλειές μαζί. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι “από αυτή τη δουλειά τους τ’ άρπαξα”. Άστα! Κι έχω τελειώσει τη σχολή το 1985».

Διαβάστε επίσης

Τζόυς Ευείδη: Η ενόχλησή της στις κάμερες – «Αρχίζουμε τώρα αυτό το παιχνιδάκι;»