Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Τα νεότερα για την υγεία του – Δίπλα του και ο Πρίγκιπας Harry μετά από πολύωρη πτήση
Τηλεόραση

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Τα νεότερα για την υγεία του – Δίπλα του και ο Πρίγκιπας Harry μετά από πολύωρη πτήση

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Τα νεότερα για την υγεία του – Δίπλα του και ο Πρίγκιπας Harry μετά από πολύωρη πτήση

Ποιος θα αναλάβει τη διαδοχή του θρόνου;

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για τις χημειοθεραπείες.

Το Μπάκιγχαμ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση αφού πριν από λίγες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι ο Βασιλιάς είχε νοσηλευτεί για εγχείρηση που δεν είχε να κάνει με τον καρκίνο.

Ωστόσο, ύστερα από εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει όγκος σε όργανο του σώματός του αλλά το βρήκαν εγκαίρως κάτι που θεωρητικά δεν προκαλεί ανησυχία.

Παρόλα αυτά, όλα τα ξένα Μέσα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την κατάσταση της υγείας του και ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια διαδοχής του θρόνου.

Το μόνο που δεν επιθυμεί ο Κάρολος είναι να παραιτηθεί από τον θρόνο του μιας και αυτό θα τον βάλει στην «κακή» σελίδα της ιστορίας.

Επικρατέστερος είναι ο Πρίγκιπας William για τον οποίο γίνεται συζήτηση αν θα μπει σαν μονάρχης ή απλά θα είναι «αντικατάσταση» του βασιλέως σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και νομικά καθήκοντα.

Ο Χρήστος Ζαρμπούνης μίλησε στο Live News για τα σενάρια που γίνονται μετά την ανακοίνωση του Παλατιού σε ό,τι αφορά τον καρκίνο.

«Τηλεφώνησα και εγώ σε φίλους να ρωτήσω. Είναι φρόνιμο να μην μπούμε στη διαδικασία του τί καρκίνο έχει. Ο λόγος που γίνεται είναι για την προστασία ενός θεσμού και ενός ανθρώπου. Εάν δεν θέλουν να το ανακοινώσουν κάποιο λόγο θα έχουν. Ο παππούς του απεβίωσε από καρκίνο και εκείνη την εποχή δεν το έλεγαν. Το ένα σενάριο είναι να κάνει χημειοθεραπείες και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις του να τον αντικαθιστά ο πρίγκιπας εξ ονόματος του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά στη Βρετανία, να παραιτηθεί. Η διαδοχή έχει προβλεφθεί, είναι ο Γουίλιαμ».

Από την πλευρά της, η Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος Ελλήνων Ιατρών στο Ην. Βασιλείου ανέφερε: «Δεν νομίζω πως βοηθάει να κάνουμε εικασίες και να διαγνώσουμε. Θα μπορούσε να είναι μία κακοήθειά στην ουροδόχο κύστη αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να πούμε πως η βρετανική οικογένεια ταλαντεύεται με τρία περιστατικά. Τα νέα για την Κέιτ δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Το ότι θα κάνει αποθεραπεία για εννέα μήνες, είναι σοβαρό. Έτσι, έρχεται ο βασιλιάς και λέει πως έχω καρκίνο, απλά δεν θέλει να δημοσιευτεί ποια μορφή καρκίνου είναι αυτή».

Η άφιξη του Πρίγκιπα Harry στο Λονδίνο

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ παρά τις διενέξεις που είχε με τον γιο του, Harry, τον πήρε προσωπικά τηλέφωνο προκειμένου να τον ενημερώσει για την υγεία του.

Εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το αεροπλάνο από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου και διαμένει με την οικογένειά του και βρέθηκε στην Βρετανία.

Η Μέγκαν μαζί με τα δύο παιδιά παρέμειναν στην Αμερική!

Το Daily Mail UK μοιράστηκε μια φωτογραφία από το τζιπ όπου επέβαινε ο Πρίγκιπας Harry όταν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 11ωρη πτήση.

Διαβάστε επίσης

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Όσα είπε η Καμίλα για την κατάσταση της υγείας του