Βασίλης Καρράς: «Δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας, δεν μ΄αρέσει αυτή η ρετσινιά»
Τηλεόραση

Βασίλης Καρράς: «Δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας, δεν μ΄αρέσει αυτή η ρετσινιά»

Βασίλης Καρράς: «Δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας, δεν μ΄αρέσει αυτή η ρετσινιά»

Η συνέντευξη που ανέσυρε από το αρχείο της η ΕΡΤ με τον αξεπέραστο λαϊκό τραγουδιστή ο οποίος μίλησε για τη χρυσή πορεία που διέγραψε στις πίστες

Έκτακτο αφιέρωμα προς τιμήν του αξεπέραστου Βασίλη Καρρά που έφυγε από τη ζωή παραμονή Χριστουγέννων παρουσίασε απόψε η ΕΡΤ 2.

Η κρατική τηλεόραση ανέσυρε από το αρχείο της εκπομπή το εορταστικό επεισόδιο της εκπομπής «38ος Παράλληλος» με τον Ζαχαρία Σώκο, ο οποίος συνάντησε τον Βασίλη Καρρά για να μιλήσει για την πορεία του, τις επιρροές του.

«Φαινόμενο είναι μία οικογένεια που σε στηρίζει, κρατά ισορροπίες, για να κρατάς και εσύ ψηλά» είπε αρχικά ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής.

Επίσης αναφέρθηκε στο «Χωριό της Ειρήνης», τον χώρο που δημιούργησε λίγο έξω από την Καβάλα, στην πλαγιά του Λόφου Καρδίας, με θέα στον Θερμαϊκό και περιστοιχισμένο από 3.500 δέντρα.

Εκεί δημιούργησε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό με έντονα λαογραφικά στοιχεία, το ονόμασε Ειρήνη, λόγω της κόρης του, που έγινε ο πόλος έλξης φίλων αλλά και εκατοντάδων κόσμου.

Ποιες ήταν οι επιρροές του;

«Δεν ήταν μόνο για μένα πρότυπο ο Καζαντζίδης, όπως και ο Στράτος, όπως ο Γαβαλάς, ο Μανώλης ο Αγγελόπουλος. Μας δίδαξαν, εμείς δουλεύουμε σε ιατρεία, αυτοί πέρασαν από άσχημες συνθήκες για να φτάσουν εκεί που φτάσανε».

«Δεν ανήκω σε μουσική οικογένεια, έμαθα να τραγουδώ στο πεζοδρόμιο. Κατάλαβα ότι το τραγούδι θα παίξει καθοριστικό ρόλο από τότε που ένιωσα άντρας στα 8 μου».

«Αν ξαναγεννιόμουν θα ήμουν αγνώμων αν δεν ήθελα να είμαι ο ίδιος γιατί μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα η ζωή και η δουλειά μου. Γιατί να γίνω γιατρός; Για να απατάω τον ρόλο του Ιπποκράτη; Όχι, δεν θέλω» εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

Ως καλλιτέχνης δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί στα τραγούδια του, γεγονός για το οποίο κάποτε τον κατηγόρησαν μάλιστα.

«Όταν ξεκίνησα τη δεκαετία του 90 και έκανα τραγούδια με τον Φοίβο με έπιασαν μερικοί πιτσιρικάδες και μου είπαν ότι τους πρόδωσα ότι ξέφυγα από το λαϊκό και έγινα ροκάς γιατί έβαλα ξένα ακούσματα μέσα. Κάναμε συζήτηση και τους είπα “δεν θα σας πρόδωσα, δεν πρέπει να μείνουμε σε ένα μπουζούκι και ένα μπαγλαμά, για να μπορούμε να κάνουμε κάποτε εξαγωγή των τραγουδιών μας».

Προς το τέλος και ύστερα από τον χαρακτηρισμό «άνθρωπος της νύχτας» του Ζαχαρία Σώκου ο ίδιος εξήγησε γιατί δεν θέλει να τον αποκαλούν με αυτόν τον τρόπο.

«Όχι, δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας. Δεν το κατάλαβα της ημέρας οι άνθρωποι είναι καλύτεροι. Και οι άνθρωποι που δουλεύουν στα εργοστάσια νυχτερινοί άνθρωποι της νύχτας είναι; Κατ΄ανάγκη γιατί είναι η δουλειά μου αυτή. Δεν μ΄αρέσει αυτή ρετσινιά, είναι η δουλειά μου, αν γινόταν, θα τραγουδούσα μέρα».

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Καρράς: Οι φιλανθρωπίες στη γενέτειρά του – «Έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία και τους έδινε χρήματα…»