Βασίλης Κικίλιας για καύσωνα «Κλέων»: «Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές αμέλειας»
Τηλεόραση

Βασίλης Κικίλιας για καύσωνα «Κλέων»: «Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές αμέλειας»

Βασίλης Κικίλιας για καύσωνα «Κλέων»: «Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές αμέλειας»

Πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Την προσοχή των πολιτών επέστησε ο Βασίλης Κικίλιας, εν όψει του καύσωνα «Κλέων» που θα πλήξει τη χώρα μας μετά τη σύσκεψη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

«Θέλουμε να ζητήσουμε προσοχή και προστασία πρώτα απ΄όλα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα για όλους τους εργαζομένους αυτές τις ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μια ακόμη παράκληση, την μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας. Δεν επιτρέπονται, ειδικά αυτές τις ημέρες, συμπεριφορές αμέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς».

«Θα ήθελα να ζητήσω μιας και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις ημέρες που έρχονται και οι πολίτες και οι δήμοι και οι περιφέρειες και όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας, για τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε.

Στη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα συναρμόδια υπουργεία και όλοι οι φορείς που συμμετείχαν ενημερώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το επερχόμενο κύμα καύσωνα και την ενδεχόμενη αύξηση των ανέμων, το οποίο όπως είπε, ο κ. Κικίλιας «δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους πυρκαγιών σε όλη τη χώρα».