Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου: «Έκανα τον βασανιστή του πατέρα μου ήρωα στο βιβλίο μου»
Τηλεόραση

Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου: «Έκανα τον βασανιστή του πατέρα μου ήρωα στο βιβλίο μου»

Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου: «Έκανα τον βασανιστή του πατέρα μου ήρωα στο βιβλίο μου»

Η συγγραφές που γνωρίσαμε μέσα από το Βραχιόλι της φωτιάς μιλά για το νέο της βιβλίο

Καλεσμένη στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε η Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου, που την αγαπήσαμε και μέσα από τη σειρά και το ομώνυμο βιβλίο, Το βραχιόλι της φωτιάς.

Η συγγραφέας εξέδωσε κι άλλο βιβλίο, που περιλαμβάνει εξίσου αφήγηση του πατέρα της όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον Γερμανό βασανιστή του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Έχει τρεις μήνες που έφυγε ο σύζυγός μου αλλά από τότε έρχονται δώρα, πολλά δώρα. Ήρθε η έκδοση του βιβλίου μου, Αόρατα φτερά. Ένα βιβλίο αντιρατσιστικό, με ένα θέμα που με αγγίζει πολύ. Αναφέρομαι στην αναπηρία. Η ηρωίδα μου είναι μια 15χρονη έφηβη που έχει κινητικά προβλήματα. Είναι συγγενής μου, είναι υπαρκτό πρόσωπο και την έκανα ηρωίδα μου. Είχα γράψει δύο παιδικά και μου είπε ότι μπορώ να γράψω και για αυτήν. Είναι περιπετειώδες βιβλίο, σαν θρίλερ. Ξεκινάει με μια απαγωγή αλλά εκτυλίσσεται σε δύο μέρες η ιστορία. Έρχεται να καταλάβει το κοριτσάκι γιατί την απήγαγαν. Κι αυτό έγινε για να εκβιάσουν την γιαγιά Σάρα να αλλάξει την κατάθεσή της για έναν Γερμανό που είχε καταληστέψει έναν θησαυρό εβραϊκό και κάποια μοναστήρια.

Είχα κρατήσει από τον πατέρα του και την αφήγησή του κάποια πράγματα που δεν έβαλα στο Βραχιόλι της φωτιάς. Μου είχε πει ο μπαμπάς μου ότι είχαν πάει με τη μαμά στη Γερμανία με ένα φιλικό ζευγάρι. Τους περίμεναν να τους κάνουν τραπέζι, συστήνεται με τον Γερμανό και παγώνει. Δεν του κατεβαίνει το φαγητό και πήρε τη μαμά μου και έφυγαν. Αναγνώρισε στο πρόσωπό του έναν βασανιστή του. Αυτό μου το είχε αφηγηθεί ο μπαμπάς μου. Σε αυτό το βιβλίο, λοιπόν, έρχεται το παρελθόν στην σύγχρονη εποχή. Κι αυτόν τον βασανιστή του μπαμπά τον έβαλα ως ήρωα».

Διαβάστε επίσης

Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου: «”Το βραχιόλι της φωτιάς” μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με όλη την αλήθεια του»