Χάρης Ακριτίδης: «Μπορεί να φαίνεται ότι τη γυναίκα μου την καταπιέζω αλλά δεν είναι έτσι»
Τηλεόραση

Χάρης Ακριτίδης: «Μπορεί να φαίνεται ότι τη γυναίκα μου την καταπιέζω αλλά δεν είναι έτσι»

Χάρης Ακριτίδης: «Μπορεί να φαίνεται ότι τη γυναίκα μου την καταπιέζω αλλά δεν είναι έτσι»

Όσα είπε στην εκπομπή Οδός Ζαρίφη 2

Ο Χάρης Ακριτίδης καλεσμένος στην εκπομπή Οδός Ζαρίφη 2 μίλησε για την ζωή του με την γυναίκα του ως Πόντιος, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια στην ζωή του αλλά και για τα επαγγελματικά του.

«Είμαι γαλουχημένος από μωρό ως Πόντιος, είναι η ράτσα μου έτσι. Οι Πόντιοι είναι γαλουχημένοι, ο άνδρας ήταν πάντα αυτός που δούλευε, αυτός που αναλάμβανε όλη την ευθύνη για όλα τα πράγματα. Η γυναίκα του Πόντιου έχει πάρα πολλά προνόμια συγκριτικά με όλες τις άλλες γυναίκες.

Έτσι όπως τα λέω μπορεί να φαίνεται ότι τη γυναίκα μου την καταπιέζω αλλά δεν είναι έτσι. Η γυναίκα του Πόντιου είναι το άλφα και το ωμέγα, δεν δουλεύει ποτέ. Ο άνδρας είναι υποχρεωμένος να φέρει το ψωμί στο σπίτι, εμένα μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες. Πίσω από έναν δυνατό άνδρα είναι μια ακόμη πιο δυνατή γυναίκα. Η μάνα του λόχου είναι γυναίκα.

Μερικά πράγματα που ισχύουν για την οικογένεια μου ισχύουν και σε πολλές ποντιακές οικογένειες. Η γυναίκα του Πόντιου είναι που διαχειρίζεται τα οικονομικά του σπιτιού, εγώ για να ξοδέψω δέκα ευρώ όσο και να φαίνεται αστείο πρέπει να λογοδοτήσω ενώ εκείνη κάνει ότι γουστάρει, δεν δίνει λογαριασμό. Είναι ένα μοντέλο που αν το δεις στην πράξη λειτουργεί πολύ αρμονικά».

Επίσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

«Πέρασα πολύ δύσκολα την τελευταία δεκαετία, είχα πάρα πολλά ατυχήματα. Έκανε δυο εγχειρήσεις στην καρδιά ο γιος μου, κάηκε το σπίτι μου, έκανε εγχείρηση την κόρη μου, έχασα τον πατέρα μου, πήγα ακόμα και στο Δαφνί. Ευτυχώς δεν υπέγραψε η γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να μείνω μέσα για κρίσεις πανικού και τέτοια. Πέρασα μια παρά πολύ μεγάλη δοκιμασία».

«Όλα αυτά με έφεραν πολύ κοντά στο Θεό και είμαι χαρούμενος για αυτό, αντλώ δύναμη από αυτό. Όλα γίνονται η ζωή μόνο δεν γίνεται».

Για τον Βασίλη Καρρά και την σχέση του μαζί του, ανέφερε: «Ένα τραγούδι μου είναι αφιερωμένο στον Βασίλη Καρρά, ο οποίος όντως όταν λέμε λαϊκός τραγουδιστής πρέπει να λέμε Βασίλης Καρράς. Μπορεί να ήταν μπρουτάλ τελείως αλλά άνοιγε την καρδιά του για εσένα, σε φρόντιζε… Ήταν ένα παιδί του λαού που τραγουδούσε».

Ακόμη μίλησε για τον Σταμάτη Γονίδη και για το ότι θα γίνει νονός του: «Με τον Σταμάτη κάνουμε οικογενειακή παρέα, μου έγραψε και τραγούδια. Εκεί που μιλούσαμε είδαμε ότι στα χαρτιά είμαι βαφτισμένος με αεροβάφτισμα για να πεθάνω με όνομα επειδή δεν ήταν σίγουρο ότι θα ζήσω όταν ήμουν νονός. Δεν θα γίνει ακριβώς νονός μου αλλά παρανονός, νονό είχα αλλά συγχωρέθηκε. Ουσιαστικά θα μπω στο νερό για να πάρω τις ευχές του βαπτίσματος από το νερό».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

δ

Διαβάστε ακόμη:

Χάρης Ακριτίδης: «Η γυναίκα μου με κάνει μπάνιο και μου φοράει τα εσώρουχα…»