Χάρης Δούκας: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα, όπως μας αξίζει»
Τηλεόραση

Χάρης Δούκας: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα, όπως μας αξίζει»

Χάρης Δούκας: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα, όπως μας αξίζει»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου

Ανατροπή υπέρ του Χάρη Δούκα σημειώθηκε στον Δήμο Αθηναίων με τους πολίτες να του δίνουν καθαρή νίκη με ποσοστό 55,98% έναντι 44,03% του Κώστα Μπακογιάννη.

Παρά το προβάδισμα του αντιπάλου του την πρώτη Κυριακή η κάλπη έφερε τη μεγάλη έκπληξη στην πρωτεύουσα δίνοντας τη δημαρχία στον Χάρη Δούκα που κατόρθωσε να εκτοξεύσει το ποσοστό του 14,19% σε 56,44% μέσα σε μία εβδομάδα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε:

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή. Ξέρω πολύ καλά τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στο όνειρο, τους φίλους τους συνεργάτες την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Πίστεψαν σε μια Αθήνα, πράσινη, καθαρή και δημιουργική. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Βολτ, τους ανθρώπους από την Οικολογία. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και τους ανθρώπους της Ανοιχτής Πόλης, αλλά και όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν στη δεύτερη εκλογική διαδικασία.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναία και Αθηναίο για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει».

Την ικανοποίησή του για τη νίκη του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε νωρίτερα και ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή όταν συσπειρώνονται οι προοδευτικές δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης

Κώστας Μπακογιάννης: «Η ευθύνη του αποτελέσματος βαρύνει μόνο εμένα»