Χάρης Σώζος: «Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης;»
Τηλεόραση

Χάρης Σώζος: «Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης;»

Χάρης Σώζος: «Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης;»

Ο ηθοποιός μίλησε για το επάγγελμά του

Ο Χάρης Σώζος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για το επάγγελμα του ηθοποιού, το τηλεπαιχνίδι που του είχε προταθεί και επαγγελματικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει.

Αναφερόμενος στο επάγγελμα του ηθοποιού και την ενασχόληση με αυτό, είπε:

«Θέλω να πιστεύω ότι η δική μου η γενιά μπήκε στο θέατρο για να το σπουδάσει και όχι για να γίνουν αναγνωρίσιμοι για το θεαθήναι… Εμένα το σλόγκαν το δικό μου ήταν να έχω διάρκεια στο χρόνο και στο χώρο και να μην είμαι ένας διάττοντας αστέρας. Γιατί ένα ωραίο κοριτσάκι, ένα ωραίο αγοράκι μπορεί να μπει σε ένα σίριαλ και να παίξει, μπορεί ένας παραγωγός να τον πάρει αλλά εάν πραγματικά δεν έχει σπουδάσει την δουλειά του δεν θα έχει διάρκεια στον χώρο».

Για την επαγγελματική πρόταση να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι, είπε:

«Είχα μια πρόταση να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι και μάλιστα το είχα συζητήσει με τον γιο μου και μου είπε να το κάνω. Του είπα ”Λεωνίδα εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνδιάρης;”. Μετά από πολλά χρόνια ο γιος μου δικαιώθηκε, είδα πολλούς ηθοποιούς που παρουσίαζαν και το έκαναν και παρά πολύ καλά. Αν τότε είχα τα μυαλά που έχω τώρα μπορεί να είχα αποφασίσει να παίξω και ένα τηλεπαιχνίδι».

Για τις επαγγελματικές του δυσκολίες στο θέατρο, ανέφερε:

«Μια φορά υπήρξε μια δύσκολη περίοδος στη δουλειά, γιατί υπήρχαν έντασεις μέσα στο καμαρίνι και προσπάθησα να το διαχειριστώ μέχρι να απαλλαγώ. Δεν έχω φύγει από παράσταση που έχει ξεκινήσει. Κάποια στιγμή είχα αρχίσει να κάνω πρόβες για ένα έργο και είχαμε εντάσεις με την σκηνοθέτιδα. Αναγκάστηκα να φύγω για να διαφυλάξω την υγεία μου».

«Μου έχει συμβεί να παίζω σε ένα θέατρο και κάποιος στην πρώτη σειρά έπαιζε το κομπολόι. Δεν άντεξα και κατέβηκα και του το πήρα από το χέρι παίζοντας και συνέχισα την παράσταση».

Δείτε στο απόσπασμα όλη τη συνέντευξη: