Χριστούγεννα στο νησί Κο Λάντα: Πώς ζουν δύο Έλληνες εκεί που δεν υπάρχει… χειμώνας;
Τηλεόραση

Χριστούγεννα στο νησί Κο Λάντα: Πώς ζουν δύο Έλληνες εκεί που δεν υπάρχει… χειμώνας;

Χριστούγεννα στο νησί Κο Λάντα: Πώς ζουν δύο Έλληνες εκεί που δεν υπάρχει… χειμώνας;

Αυτό είναι το νησί με τις δύο εποχές!

Ένα ζευγάρι Ελλήνων ζει στην Ταϊλάνδη και στο νησί Κο Λάντα και περιέγραψαν στην Ελένη Μενεγάκη πώς είναι τα Χριστούγεννα στο νησί όπου δεν υπάρχει χειμώνας!

«Έχουμε στολίσει το ελληνικό μας καραβάκι παρά την χώρα που βρισκόμαστε. Στην Μπανγκόκ γιορτάζουν με διαφορετικούς τρόπους πιο επίσημους. Η Κο Λάντα είναι ένα μικρό νησί μουσουλμανικό, με λίγους Βουδιστές οπότε είμαστε η εξαίρεση. Εκτός από την σουηδική κοινότητα που έχουν την εκκλησία τους και γιορτάζουν μεταξύ τους».

«Ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός, δεν έχουμε χειμώνα. Έχουμε δυο εποχές, την εποχή των μουσώνων και την dry σεζόν. Τώρα είμαστε στην dry σεζόν. Ξεκινήσαμε το 2010 με ένα εστιατόριο ταϊλανδέζικο, αλλά στην πορεία το αλλάξαμε σε ελληνικό γιατί το ζητούσε ο κόσμος. Το μόνο έθιμο που υπάρχει εκεί είναι στα δυτικά εστιατόρια, όπως είναι το δικό μας, με παραδοσιακό φαγητό Χριστουγέννων.

Μας λείπουν τα Χριστούγεννα όπως τα ζούσαμε στην Ελλάδα, έχουμε χωριστεί σαν οικογένεια σε διάφορες χώρες. Το νησί που βρισκόμαστε εμείς είναι πολύ μικρό, πας στην εφορία και σε ένα τέταρτο έχεις τελειώσει. Δεν έχουμε φανάρια, είναι λίγο διαφορετικά γιατί μετά τις 10 το βράδυ δεν έχει κάπου να πας….

Δεν αντέχουμε αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη με τους χαοτικούς ρυθμούς και με τις χαμηλές αποδοχές. Μερικές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις την νοοτροπία εδώ. Λέω στο προσωπικό να κοιτάει στα μάτια τους πελάτες μήπως χρειαστούν κάτι, αλλά μου λένε ότι δεν είναι ευγενικό να τους κοιτάς, αν θέλει κάτι ο πελάτης μπορεί να το ρωτήσει».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: