Υπόθεση Κιβωτού: Ανατροπή στην ανατροπή – Αιχμηρός ο Μικρούτσικος – «Κάποιο παιδί εξαγοράστηκε»
Τηλεόραση

Υπόθεση Κιβωτού: Ανατροπή στην ανατροπή – Αιχμηρός ο Μικρούτσικος – «Κάποιο παιδί εξαγοράστηκε»

Υπόθεση Κιβωτού: Ανατροπή στην ανατροπή – Αιχμηρός ο Μικρούτσικος – «Κάποιο παιδί εξαγοράστηκε»

Αναίρεσε την κατάθεσή του ο 16χρονος μάρτυρας, διαφωνεί η μητέρα του

Μεγάλες ανατροπές έχει έναν χρόνο μετά η υπόθεση της Κιβωτού του κόσμου. Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου, ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, 16 ετών, με επιστολή του, η οποία κατατέθηκε στο δικαστικό συμβούλιο και βιντεοληπτικό υλικό, φέρεται να παίρνει πίσω τις καταγγελίες του.

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιο και στην Κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη…», αναφέρει ο 16χρονος σε επιστολή του.

Ανάλογη επιστολή φέρεται να έχει στείλει και η μητέρα του 16χρονου σήμερα αγοριού, λέγοντας ότι έχει πειστεί για την αθωότητα του ιερέα και δε θέλει να τιμωρηθεί.

«Σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου…».

Από την πλευρά, ωστόσο, του δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου δίνεται μία άλλη εκδοχή των γεγονότων, διαψεύδεται η αναίρεση των καταγγελιών και υποστηρίζεται ότι η επιστολή της μητέρας είναι πλαστογραφημένη.

Μάλιστα η ίδια η μητέρα μίλησε στη Super Κατερίνα λέγοντας χαρακτηριστικά «όλα αυτά που ακούγονται είναι ψευδή. Έχει κακοποιήσει το παιδί μου και το πήρα πίσω; Θα κινηθώ νομικά, συνεχίζουν να με πατάνε αλλά δεν μπορέσουν».

Η πρεσβυτέρα μιλώντας στην ΕΡΤ σχεδόν θριαμβολόγησε: «Μετά από όλη αυτή τη λάσπη είναι η πρώτη μέρα που νιώθουμε ευτυχισμένοι γιατί αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια, αυτή που ξέραμε ούτως ή άλλως από την αρχή. Έστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί ο μικρός δείχνει ότι μετάνιωσε».

«Πόσο στοίχισε αυτή η ευτυχία στην πρεσβυτέρα; Είναι εμφανές ότι εξαγοράστηκε ένα παιδί, δεν είναι θέμα δικαστηρίου αλλά κοινής λογικής. Κάποιος έχει εξαγοράσει. Ή ο πατέρας Αντώνιος ή κάποιο άλλο πρόσωπο. Πέταξε το “πουλάκι” της Κιβωτού!» είπε αιχμηρά και με νόημα ο Αντρέας Μικρούτσικος.