Υπουργείο Παιδείας – Τράπεζα Θεμάτων: «Υπήρχε plan B αλλά δεν το εφαρμόσαμε»
Τηλεόραση

Υπουργείο Παιδείας – Τράπεζα Θεμάτων: «Υπήρχε plan B αλλά δεν το εφαρμόσαμε»

Υπουργείο Παιδείας – Τράπεζα Θεμάτων: «Υπήρχε plan B αλλά δεν το εφαρμόσαμε»

Δεύτερη επίθεση στην τράπεζα θεμάτων

Αλαλούμ επικράτησε σήμερα το πρωί με τους μαθητές να μην μπορούν να δώσουν εξετάσεις αφού χάκερς έριξαν το σύστημα της τράπεζας θεμάτων με το υπουργείο Παιδείας να μένει άπραγο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόμτσης, μίλησε στο Live News και τόνισε πώς υπήρχε και ένα εναλλακτικό πλάνο αλλά δεν αξιοποιήθηκε.

«Αυτή η επίθεση ήταν εναντίον της εκπαίδευσης και των μαθητών μας σε μια στιγμή που εμείς επιδιώκουμε την ψυχική τους ηρεμία. Ήταν μια αήθης επίθεση.

Το σύστημα δεν παραβιάστηκε. Υπήρξε μια ροή προσβασιμότητας 280.000 ανά δευτερόλεπτο, που αποκαταστάθηκε σε λιγότερο από μια ώρα και οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν για 3 επιπλέον ώρες. Είναι επόμενο ότι θα υπήρχε μια καθυστέρηση.

Παρά την επίθεση ήμασταν έτοιμοι, το 90% και πλέον των μαθητών έκανε τις εξετάσεις του. Υπάρχει plan b αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί υπήρχε η ροή και το 90% πήρε τα θέματα. Εμείς είχαμε συνεχείς συσκέψεις, βλέπαμε τη ροή και δεν εφαρμόσαμε το plan b για μια μικρή μερίδα.

Στις κρίσεις πρέπει να είμαστε μεθοδικοί, οργανωμένοι και αποτελεσματικοί. Αποκρούστηκε μια τεράστια, οργανωμένη επίθεση πρωτόγνωρη για την εκπαίδευση.

Είναι ένα σύστημα μετάδοσης θεμάτων εντελώς διαφορετικό, με άλλα χαρακτηριστικά. Το έχουμε διασφαλίσει, να είναι απόλυτα ήρεμοι οι μαθητές και οι γονείς τους, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικότατα».