«Ζήσε Αλλιώς» – Μαρία Ιωαννίδου: «Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν»
Τηλεόραση

«Ζήσε Αλλιώς» – Μαρία Ιωαννίδου: «Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν»

«Ζήσε Αλλιώς» – Μαρία Ιωαννίδου: «Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν»

Όσα είπε για τον καρκίνο του μαστού

Η εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» επιστρέφει και θα έχει καλεσμένη την Μαρία Ιωαννίδου, η οποία θα αναφερθεί στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

Η ηθοποιός και χορεύτρια εξομολογήθηκε πώς ήταν κάτι που περίμενε αφού από την ίδια ασθένεια έφυγε και η μητέρα της σε νεαρή ηλικία.

«Έχω κληρονομικότητα. Η μαμά μου πέθανε πολύ νέα και πέθανε από τον καρκίνο του μαστού. Το περίμενα! Μόλις το ανακάλυψα, είδα ένα γρουμπαλάκι και είπα “καλωσόρισες”.

Το περίμενα από τη μαμά, το πίστευα. Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν. Δεν έδινα σημασία και έλεγα ότι θα γίνω καλά και πότε θα πάω στο θέατρο.

Είσαι τρελή; Πρέπει να θεραπεύσεις τον καρκίνο και θα γίνει και αυτό. Έκανα επέμβαση στο μαστό μου και μετά από μια βδομάδα πήγα και χόρεψα κρυφά από τον γιατρό».

Τι άλλο θα δούμε σήμερα;

Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές. Η Αθηνά Βούρτση, ειδική ακτινοδιαγνώστρια μαστού, μιλάει για την πολύτιμη συμβολή της μαστογραφίας στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Μαθαίνουμε πώς να τρώμε ζυμαρικά χωρίς ενοχές. Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος δίνει χρήσιμες συμβουλές για να μην λαμβάνουμε περιττές θερμίδες.

Τι είναι η ροδόχρους νόσος; Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Λία Παπαδαυίδ εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε και πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από το διπλοσάγονο; Ο πλαστικός επανορθωτικός χειρουργός Ελευθέριος Δημητραδιού μας προτείνει τρόπους αντιμετώπισης.

Όσα πρέπει να ξέρουμε για την περικαρδίτιδα και τη μυοκαρδίτιδα, οι οποίες αποτελούσαν βασικές επιπλοκές της COVID-19. Ο καρδιολόγος και διευθυντής πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής, Γιώργος Λάζαρος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις μας και αποκαλύπτει αν υπάρχει κάποια σύνδεση με το εμβόλιο κατά της πρόσφατης πανδημίας.

Χρήσιμα tips για την αποθήκευση των μάλλινων ρούχων. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σίσσυ Καλλίνη μοιράζεται μαζί μας συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση των μάλλινων ρούχων αλλά και για το τι πρέπει να κάνουμε για να μην τσιμπάνε.