5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα;

1. Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο καθώς μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης δέχτηκε πυροβολισμούς στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά και τραυματίστηκε βαριά ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που είχε διατελέσει εκτελεστής για λογαριασμό της “Greek Mafia”. Το θύμα δέχτηκε 3 σφαίρες και νοσηλεύεται στο Τζάνειο, ενώ οι κακοποιοί διέφυγαν με λευκό βαν, το οποίο βρέθηκε αργότερα καμμένο μαζί με το όπλο της επίθεσης στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού.

2. Απρόσμενη χιονοθύελλα έπληξε χθες τη νότια και κεντρική Γαλλία. Σε κάποιες πόλεις και χωριά το χιόνι έφθασε τους 40 πόντους προκαλώντας χάος στους δρόμους και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σχεδόν 200.000 σπίτια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

3. Στο σφυρί βγαίνει ένα κομμάτι της σκάλας του Πύργου του Άιφελ στα τέλη Νοεμβρίου στο Παρίσι από τον ArtCurial, αφού εκτεθεί στο κοινό για 20 μέρες στην έδρα του γαλλικού οίκου στα Ηλύσια Πεδία. Ύψους 4,3 μέτρων και αποτελούμενο από 25 σκαλοπάτια, το κομμάτι αυτό προέρχεται από την ελικοειδή κλίμακα του μνημείου που χρονολογείται από το 1889, η οποία ένωνε τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. Ανήκει σε καναδική ιδιωτική συλλογή και εκτιμάται μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ.

4. Στον όμιλο Βαρδινογιάνννη και την SEILA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της Motor Oil) πέρασε και επισήμως το 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου, ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα ορίζει η πλευρά της Motor Oil. Για συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας κάνει λόγο από την πλευρά του ο ALPHA. Από το σταθμό συμπληρώνουν πως η διοίκηση του σταθμού θα ασκείται από κοινού, από τις δύο συμβαλλόμενες εταιρίες.

Το ντέρμπι των αιωνίων έρχεται το Νοέμβριο – Photo: EUROKINISSI

5. Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ντέρμπι των “αιωνίων” στο μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συναντηθούν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα!

Ημέρα Halloween σήμερα και τα πάρτι με θέμα τη γιορτή αυτή είναι πολλά. Σας προτείνουμε το πάρτι του “A Spooktacular Halloween Night” στο six d.o.g.s στην Αβραμιώτου. Ανάμεσα σε καπνούς, νυχτερίδες κι αράχνες, θα στηθεί για έβδομη χρονιά μια γιορτή “τρόμου” με τη μουσική να υπογράφουν οι #μόνο_ντέκα και η Matina Sous Peau που θα είναι στα decks.